Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mohuč v nervózním duelu urvala tři body na hřišti Augsburgu, blýskl se Burkardt

Armindo Sieb dal v Augsburgu první gól Mohuče.
Armindo Sieb dal v Augsburgu první gól Mohuče.FRANK HOERMANN / SVEN SIMONSVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Augsburg nezvládl úvodní utkání čtvrtého kola německé Bundesligy, když doma podlehl Mohuči 2:3. Hosté hráli v dramatickém duelu od 35. minuty v početní nevýhodě, v 70. minutě se poměr vyrovnal. Vítězství dirigoval Jonathan Burkardt, který se prosadil hned dvakrát.

Augsburg – Mohuč 2:3

Mohuč se pod vedením dánského trenéra Bo Henriksena nachází v dobré formě a lodivod hostujícího celku uspěl i proti svému příteli a krajanovi Jessovi Thorupovi. Armindo Sieb otevřel skóre po 13 minutách, když se po centru Phillippa Mweneho trefil hlavou a zaznamenal tak svůj první bundesligový zásah. Sotva se Augsburg nadechl, zdvojnásobil vedení hostů Jonathan Burkardt.

Na odpověď domácí fanoušci však nemuseli čekat příliš dlouho, volný přímý kop Mariuse Wolfa zužitkoval Keven Schlotterbeck, když z bezprostřední blízkosti překonal hostujícího gólmana. Poté dostal Nadiem Amiri druhou žlutou kartu za zákrok na Rubena Vargase, čímž poslal hosty do deseti.

Mohuč krátce poté přesto opět zdvojnásobila svůj náskok. Burkardt skluzem uklidil míč za záda domácího branáře a svou druhou brankou v zápase přiblížil hosty ke třem bodům. O pár minut později dokázal snížit Samuel Essende, jenž byl však vzápětí vyloučen a výrazně tak zkomplikoval snahy domácích o vyrovnání.

Augsburg přesto zůstal na koni. Yusuf Kabadayı a Steve Mounié nebezpečnými střelami otestovali pozornost brankáře Mohuče, Robin Zentner ale dvakrát úspěšně zasáhl. V nastaveném čase se dlouho přezkoumával zákrok na potenciální penaltu pro domácí Augsburg, jež nakonec nařízena nebyla. Mohuč tak prodloužila venkovní neporazitelnost na šest zápasů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Bundesligy