Mistrovský Leverkusen má první letní posilu, obranu vyztuží mladík Belocian

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mistrovský Leverkusen má první letní posilu, obranu vyztuží mladík Belocian

Belocian míří do Bundesligy.
Belocian míří do Bundesligy.Profimedia
Leverkusen si letos podmanil německou klubovou scénu a k udržení pozic by mu měl pomoci i Jeanuël Belocian, teprve devatenáctiletý obránce je první letní posilou Bayeru.

Francouzský mládežnický reprezentant přichází na přestup z domovského Rennes, v Německu prošel zdravotní prohlídkou a podepsal víceletý kontrakt, opačným směrem putuje suma patnáct milionů eur.

"S Leverkusen jsme byli v kontaktu už delší dobu a přijde mi neuvěřitelné, že budu hrát za klub, který získal německý double. Těším se nejenom na novou výzvu, ale i na fanoušky a atmosféru na stadionu. V televizi jsem sledoval výkony klubu v evropských pohárech, Leverkusen hrál fantastický fotbal," prohlásil Belocian.

Belocian nejčastěji nastupuje ve středu obrany a může zaskočit i na levém okraji zadní řady. V prvním týmu Rennes debutoval již v sezoně 2021/2022 a celkem si na své konto připsal 39 startů, předloni byl součástí základní sestavy francouzské reprezentace, která triumfovala na evropském šampionátu hráčů do sedmnácti let.

"Jeanuël Belocian má obrovský talent a už v tomto věku posbíral spoustu zkušeností. Má výbornou rozehrávku a jedná se o atletického fotbalistu s vynikající fyzickou kondicí. Sledovali jsme ho dlouhodobě, v nadcházejících letech bude důležitou součástí naší sestavy," nepochybuje sportovní ředitel Simon Rolfes.

Hráčovy statistiky.
Hráčovy statistiky.Livesport

Fotbalové přestupy ONLINE