Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern zničil nováčka z Kielu, úřadoval už v začátku. Lipsko poprvé v sezoně ztratilo body

Aktualizováno
Kane uspěl třikrát.
Kane uspěl třikrát.AXEL HEIMKEN / AFP
Lipsko ve 3. kole německé Bundesligy po dvou výhrách poprvé ztratilo body, když s Unionem Berlín na domácí půdě remizovalo 0:0. Vítězství si na své konto naopak připsal Frankfurt, jenž porazil Wolfsburg 2:1. Kvůli zranění ale krátce po změně stran přišel o svého kapitána Kevina Trappa (34). Dobře se na hřišti Kielu bavili fotbalisté Bayernu, už ve 13. minutě vedli 3:0 a díky hattricku Harryho Kanea (31) nakonec vyhráli 6:1.

Mönchengladbach – Stuttgart 1:3

V napínavém prvním poločase byli v úvodních 15 minutách prověřeni oba brankáři, když Timu Kleindienstovi zabránil ve třetím gólu za jeho nový klub povedeným zákrokem Alexander Nübel. Čerstvý střelec svého prvního reprezentačního gólu Deniz Undav se poté dostal do šance, ale jeho pokus zlikvidoval Jonas Omlin. Přesto útočník o několik minut později prolomil nerozhodný stav, když se prosadil poté, co Omlin vyrazil střelu Jamieho Lewelinga.

Stuttgartu se v prvních dvou kolech nepodařilo udržet vedoucí stav a také tentokrát o svůj hubený náskok přišel. Zhruba po půlhodině hry se na zadní tyči položil do hlavičky Alassane Pléa a srovnal. Naneštěstí pro Die Fohlen se ovšem krátce po vstřelení branky její autor zranil a musel předčasně opustit hřiště.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve druhém poločase pokračoval nápor Gladbachu a Franck Honorat krátce po změně stran pálil těsně nad. Stuttgartu se však podařilo získat vedení zpět, když Fabian Rieder přihrál Ermedinu Demirovičovi a ten z první uklidil balon do branky. Stejné duo pak znovu zakombinovalo a pohotově přidalo třetí gól, když Demirovič po Riederově rohu hlavou zaznamenal svůj třetí přesný zásah v této sezoně.

Freiburg – Bochum 2:1

Komplikace pro domácí začaly šest minut před přestávkou, kdy musel Merlina Röhla kvůli zranění nahradit Eren Dinkci. V závěru poločasu se situace pro svěřence Juliana Schustera ještě zhoršila, když Myron Boadu, který poprvé nastoupil za Bochum, instinktivně zakončil přesnou přihrávku Jakova Mediče z bezprostřední blízkosti a poslal svůj nový klub do vedení.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Freiburg se chtěl vrátit do hry a okamžitě po poločasové přestávce se mu to téměř podařilo, ale Patrick Drewes neuvěřitelným zákrokem zabránil Junioru Adamuovi v zakončení. Přesto musel hostující gólman nakonec v 58. minutě vytahovat míč ze své sítě, když přihrávka Vincenza Grifa za obranu umožnila opět rakouskému útočníkovi prudce vypálit a oslavit první gól v Bundeslize.

Stejný hráč se do listiny střelců zapsal znovu jen o tři minuty později, čímž zpečetil obrat Freiburgu. Ten tak zaznamenal již šestý tříbodový úspěch ve vzájemných zápasech s Bochumí v řadě.

RB Lipsko – Union Berlín 0:0

Lipsko se rozešlo bez branek s Unionem Berlín. První body v sezoně ztratilo zejména proto, že belgický útočník Lois Openda neproměnil v 74. minutě penaltu. V tabulce se tak RB alespoň dotáhlo na vedoucí Dortmund.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Naopak Union, který se v minulé sezoně zachraňoval až v posledním kole, ani ve třetím zápase nové sezony neprohrál a na kontě inkasovaných branek má jediný gól. 

Wolfsburg – Frankfurt 1:2

Vstup do zápasu vyšel lépe domácímu Wolfsburgu. Bezesporu největší šancí se stala hlavička nikým nehlídaného Patricka Wimmera, která jen těsně minula pravou tyč. Do vedení však šli hosté. Protiútok skvěle vyřešili Hugo Ekitiké s Omarem Marmoushem a druhý jmenovaný zakončil do prázdné branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Druhý poločas moc akce nenabízel, dokud domácí kouč nepřišel s několika změnami. Čerstvé síly měly na hru okamžitý dopad a v 77. minutě nádherným zásahem zpoza vápna vyrovnal Ridle Baku. Radost domácím ale dlouho nevydržela, jelikož jen o šest minut později zahrál rukou ve vápně Cédric Zesiger. V klíčovém momentu nezklamal své spoluhráče Marmoush a vrátil vedení na stranu Eintrachtu.

Kiel – Bayern 1:6

Bayern Mnichov šel v Kielu do vedení už po 14 sekundách, kdy se trefil Musiala. Německý záložník vstřelil třetí nejrychlejší gól bavorského klubu v lize. Rychleji to zvládli pouze Giovane Elber v roce 1998 (11 sekund) a Lothar Matthäus v roce 1986 (13 sekund). V sedmé a třinácté minutě hosté potrestali dvě hrubky v rozehrávce Kielu gólem Kanea a pohlednou individuální akcí Musialy, jež skončila Rembergovou vlastní brankou.

Těsně před přestávkou se podruhé prosadil Kane a v 65. minutě skóroval střídající Olise. Jedinou branku domácích vsítil v 82. minutě Gigovič, ale poslední slovo měl kapitán anglické reprezentace, jenž v nastaveném čase dovršil hattrick z penalty.

Tabulka Bundesligy