Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lipsko nelení a pokračuje v posilování, z Paříže si vypůjčilo Xaviho Simonse

Xavi Simons bude rok hostovat v německé Bundeslize.
Xavi Simons bude rok hostovat v německé Bundeslize.@RBLeipzig
Hned dvojnásobné stěhování za sebou má Xavi Simons (20). Stále velmi mladý ofenzivní záložník se po skvělé sezoně v PSV Eindhoven vrátil do PSG, francouzský mistr ho pak obratem zapůjčil na hostování do RB Lipsko.

Pařížané loni Simonse do Nizozemska uvolnili zdarma a na oplátku si nechali předkupní právo na přestup za šest milionů eur. Tuto opci nyní aktivovali a přiměly je k tomu skvělé výkony talentovaného fotbalisty, který loni ve 48 zápasech nastřílel 22 branek a na dalších dvanáct tref nahrál.

Simons v hlavním městě Francie podepsal smlouvu platnou do června 2027. Do Německa byl zapůjčen na hostování, součástí dohody není opce na přestup.

"Bundesliga je jednou z nejlepších evropských soutěží a RB Lipsko patří k jejím nejlepším týmům. Toto hostování představuje správný krok, Lipsko sklízí úspěchy a pravidelně ukazuje, jak umí pracovat s mladými fotbalisty," říká Simons.

Lipsko v posledních dvou sezonách opanovalo Německý pohár a nyní spřádá plány na útok na bundesligový trůn. Střílení branek bude mít nově na starosti Loïs Openda, dalšími letními posilami jsou Fábio Carvalho, Christoph Baumgartner, El Chadaille Bitshiabu a Nicolas Seiwald.

Další přestupy a spekulace