Leverkusen znovu dotáhl manko a zůstává neporažen. Alonso to označil za těžko vysvětlitelné

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen znovu dotáhl manko a zůstává neporažen. Alonso to označil za těžko vysvětlitelné

Leverkusen se stále může stát prvním německým týmem, který zakončí ligovou sezonu bez porážky.
Leverkusen se stále může stát prvním německým týmem, který zakončí ligovou sezonu bez porážky.AFP
Trenér Bayeru Leverkusen Xabi Alonso (42) po sobotní remíze 2:2 se Stuttgartem prohlásil, že je těžké vysvětlit, proč jeho svěřenci zvládají neustále dotahovat nepříznivý vývoj ve skóre. Naposledy se to v šesté minutě nastaveného času povedlo Robertu Andrichovi (29). Jeho gól prodloužil sérii neporazitelnosti Leverkusenu už na 46 zápasů.

Bayer Leverkusen – Stuttgart 2:2

"Něco takového ve fotbale opravdu nevidíte každý den. Je těžké to vysvětlit," řekl Alonso v rozhovoru pro televizi Sky. Leverkusen v této sezoně vstřelil v nastaveném čase, jimiž vyrovnal, anebo dokonce vyhrál utkání, již 10 gólů.

Andrichova branka z 96. minuty se stala druhou nejpozdnější, jakou jeho svěřenci v letošní ligové sezoně vstřelili. Později se prosadil už jen Josip Stanišič minulou neděli, kdy v sedmé minutě nastaveného času zajistil svému týmu remízu 1:1 na hřišti Borussie Dortmund.

Alonso minulý týden po brance vyběhl podél postranní čáry, aby se mohl se svými hráči radovat. Tento týden však po Andrichově gólu zůstal stát a jen se usmíval. "Minulý týden jsem byl trochu emotivní, ale v tomto případě jsem prostě nemohl uvěřit, že jsme to dokázali znovu," prohlásil 42letý Španěl.

Alonsův protějšek, manažer Stuttgartu Sebastian Hoeness, byl zklamaný, že rozhodčí nechal v hektickém a velmi emotivním zápase běžet časomíru i po konci ohlášeného prodloužení, načež Leverkusen vstřelil branku. "Byly to čtyři minuty, pak to bylo pět minut," popsal a dodal: "Podle mého názoru neměl být volný kop povolen."

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Leverkusen před letošní sezonou získal jen dvě významné trofeje. Dosud jednou ovládl Německý pohár a jednou zvítězil v Evropské lize. Na začátku dubna se však probojoval k prvnímu ligovému titulu ve své 120leté historii. Navíc jsou Alonsovi svěřenci stále na cestě k pozoruhodnému treble.

V semifinále Evropské ligy je čeká souboj s AS Řím, první zápas se hraje ve čtvrtek v italské metropoli. Alonsův tým se rovněž probojoval do finále Německého poháru, kde se utká s druholigovým Kaiserslauternem. Za ten nastupuje také Čech Filip Kaloč.

Tabulka Bundesligy