Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen získal třetí letní posilu, z Rennes přišel francouzský křídelník Terrier

Novou posilou Bayeru je Martin Terrier.
Novou posilou Bayeru je Martin Terrier.Bayer Leverkusen
Vedení Leverkusenu ve čtvrtek večer představilo třetí posilu pro sezonu, v níž bude německý klub obhajovat mistrovský titul a triumf v domácím poháru. Podruhé přitom lovilo v Rennes, pětiletý kontrakt podepsal křídelník Martin Terrier (27).

Křídelník prošel zdravotní prohlídkou a podpisem zpečetil transfer za 20 milionů eur, díky bonusům se suma může ještě navýšit o další dva miliony. Ve Francii se spekulovalo, že součástí dohody může být i český reprezentant a forvard Leverkusenu Adam Hložek, což nakonec vyvrátil i renomovaný novinář a specialista na přestupy Fabrizio Romano.

"Naší ofenzívě nabídne nové možnosti. Martin je silný v zakončení a můžeme ho využít na několika pozicích. Do našeho týmu skvěle zapadne," raduje se sportovní ředitel Simon Rolfes.

Terrier může nastoupit i na hrotu útoku a z Francie odchází poprvé v kariéře. V minulosti hrával i za Lille, Štrasburk a Lyon a jenom ve francouzské nejvyšší soutěži nastřílel 60 branek. Číslo mohlo být mnohem vyšší, nebýt vážného zranění z loňského ledna, tehdy si přetrhl kolenní vazy a přišel skoro o celý rok 2023.

"Po sedmi letech na profesionální scéně ve Francii jsem si moc přál odejít do předního zahraničního klubu. Mohu ukázat kvality v klubu, který loni získal double, to bude představovat zvláštní motivaci navíc. Bayer 04 loni způsobil senzaci rovněž ve Francii, jeho výkony jsme tam sledovali," řekl Terrier.

Leverkusen po úspěšném ligovém ročníku 2023/24 nelení, udržel trenéra Xabiho Alonsa a získal už tři zajímavé posily. Ve středu zálohy bude hru dirigovat Aleix García (Girona), z Rennes vedle Terriera dorazil i obránce Jeanuël Belocian.

Další přestupy a spekulace