Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen si hladce poradil s Hoffenheimem, z Čechů v akci jen Kadeřábek s Schickem

Aktualizováno
Leverkusen tentokrát jasně zvítězil.
Leverkusen tentokrát jasně zvítězil.DANIEL ROLAND / AFP
Leverkusen napravil zaváhání z minulého bundesligového kola a v tom třetím porazil Hoffenheim na jeho trávníku 4:1. Celý zápas odehrál za domácí celek Pavel Kadeřábek (32), za hosty naskočil v závěru útočník Patrik Schick (28). Hlavní postavou utkání se stal útočník Victor Boniface (23), který dvakrát skóroval a na jeden gól nahrál.

Hoffenheim – Leverkusen 1:4

Prakticky vzápětí po úvodním hvizdu mohl jít Leverkusen do první velké šance, když se do samostatného úniku řítil po chybě obrany Florian Wirtz. Oliver Baumann mu ovšem včasným vyběhnutím úmysl překazil.

O poznání úspěšnější byli hosté na konci úvodní dvacetiminutovky, kdy se Boniface těsně vyhnul ofsajdovému postavení, předložil míč jako na zlatém podnose Martinu Terrierovi a letní posila z Rennes si jednoduchým zakončením do prázdné branky připsala svůj první přesný zásah v novém dresu.

Asi čtyři tisíce fanoušků Die Werkself znovu propukly v jásot po půlhodině hry. Boniface opět utekl obraně, tentokrát se však rozhodl sám zakončovat a přesnou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Ideální scénář z pohledu hostů se mírně začal kazit krátce před odchodem do šaten, kdy Piero Hincapié neodvrátil centr z levé strany, který tak propadl až k Mërgimu Berishovi, a ten z krkolomné pozice překonal Lukáše Hradeckého.

Po změně stran se průběh duelu zhruba na 20 minut výrazně zklidnil, jenže pak přišla závěrečná část zápasu a s ní i další pozdvižení. Alejandro Grimaldo byl na první pohled faulován kousek za vápnem, po přezkumu u videa však nakonec byla nařízena penalta.

Té se ujal Wirtz a bez problémů zaznamenal třetí gól svého týmu. Jen několik desítek sekund nato Boniface přešel přes Kadeřábka a podobným zakončením jako v první půli dal definitivní razítko na úspěch hráčů v bílém.

Boniface a jeho zápasové statistiky.
Boniface a jeho zápasové statistiky.Opta by Stats Perform

Ti si pak bez většího překvapení náskok pohlídali a duel dovedli k vítěznému konci. V příštím kole 22. září je bude v domácím prostředí čekat Wolfsburg. Hoffenheim se o den dříve vydá na hřiště Unionu Berlín.

Tabulka Bundesligy