Leverkusen představil druhou posilu, koupil záložníka Garcíu z Girony

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen představil druhou posilu, koupil záložníka Garcíu z Girony

Garcia je novou posilou Leverkusenu.
Garcia je novou posilou Leverkusenu.Bayer 04 Leverkusen
Leverkusen letos vyhrál německou ligu i pohár, vedení ale nehodlá usnout na vavřínech a ještě před startem mistrovství Evropy získalo druhou letní akvizici, kádr posílil dosavadní kapitán Girony Aleix García (26).

Defenzivně laděný záložník dnes odpoledne prošel zdravotní prohlídkou a večer podepsal kontrakt do června 2029. Do Katalánska putuje suma osmnáct milionů eur.

"Aleix García operuje na obrovském prostoru, jeho pasy jsou neskutečně přesné a má velký přehled. Je to skutečný vůdce, v nadcházejících letech bude hodně ceněným hráčem. Z jeho příchodu máme velkou radost, bude důležitým prvkem ve snaze naplnit naše cíle," nepochybuje sportovní ředitel Simon Rolfes.

26letý García strávil v Katalánsku tři sezony, letos ve španělské nejvyšší soutěži vynechal jen jedno utkání a měl velký podíl na konečném třetím místě Girony. Někdejší fotbalista Manchesteru City je druhou letní posilou Bayeru, z Rennes minulý týden přišel talentovaný obránce Jeanuël Belocian.

"Bayer 04 obdivuji za to, jakých výsledků v uplynulé sezoně dosáhl. Vedení muselo vyvinout velké úsilí, aby mě získalo, to na mě udělalo velký dojem. Chci pomoci týmu a přispět k dalším úspěchům," říká španělský fotbalista, který se těsně nevešel do konečné nominace národního týmu na ME.

Fotbalové přestupy ONLINE