Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kompany vstoupil do mnichovského angažmá úspěšně. St. Pauli při návratu padlo

Aktualizováno
Serge Gnabry slaví vítězný gól Bayernu ve Wolfsburgu.
Serge Gnabry slaví vítězný gól Bayernu ve Wolfsburgu.STUART FRANKLIN / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Vincent Kompany zahájil trenérskou štaci v Mnichově vítězstvím. Favorité z Bavorska přetlačili na hřišti Wolfsburgu v dramatickém zápase houževnatého soupeře a zapisují tak na úvod nového ročníku do tabulky tři body za vítězství 3:2. Hamburský klub St. Pauli odehrál první bundesligový zápas po 13 letech a skončil pro něj domácí porážkou 0:2 s Heindenheimem.

Wolfsburg – Bayern 2:3

Bayern, který v letním přestupovém období učinil celou řadu změn, vstoupil do prvního zápasu nového ročníku Bundesligy dominantně. Nová posila Wolfsburgu, brankář Kamil Grabara, vychytala v úvodu Serge Gnabryho a Harryho Kanea. Nicméně po 20. minutě byl obranný blok domácích prolomen, když se prosadil Jamal Musiala.

Vzhledem k předvedenému výkonu v prvním dějství bylo o to překvapivější, když se domácím během 30 vteřin po začátku druhého poločasu podařilo vyrovnat. Po faulu Sachy Boeyho proměnil Lovro Majer pokutový kop. Krátce poté chorvatský reprezentant dostal Wolfsburg dokonce do vedení.

Kompanyho svěřence čekala velká zkouška psychické síly a nový trenér bavorského giganta nakonec mohl být s reakcí hráčů spokojen. Těsně po hodině hry Bayern vyrovnal, když po rohovém kopu Jakub Kaminski nešťastně srazil míč do vlastní sítě. Domácí po chvíli mohli zpět do vedení, ale Kevin Behrens v obrovské šanci selhal.

Dramatický závěr nakonec přetavil ve tři body hostující celek poté, co Kane našel dobře postaveného Gnabryho, který překonal domácího brankáře a zajistil Bayernu všechny tři body. Bavorský celek tak po třinácté za sebou otevírá nový ligový ročník bez porážky. Wolfsburg zahájil sezonu prohrou teprvé podruhé za posledních 10 let.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perfrom

St. Pauli – Heidenheim 0:2

Návrat mezi elitu svěřencům Alexandera Blessina nevyšel, na domácím stadionu podlehli Heidenheimu po brankách Paula Wannera a Jana Schöppnera. Vítěz uplynulého ročníku druhé ligy se přes léto musel vyrovnat s odchodem kouče Fabiana Hürzelera, který převzal Brighton.

Tabulka Bundesligy