Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jsme na správné cestě, bylo by hloupé vše měnit, tvrdí Kompany navzdory sérii bez vítězství

Kompanyho tým je po třech zápasech bez výhry.
Kompanyho tým je po třech zápasech bez výhry.Reuters / Andrew Couldridge
Vincenta Kompanyho (38) zřejmě tři zápasy bez výhry v řadě netrápí. Kouč Bayernu Mnichov uvedl, že žádné zásadní změny potřeba nejsou a že vítězství jsou na dosah. Bavorský celek je se 14 body na čele Bundesligy, těsný náskok před Lipskem, který mají díky lepšímu skóre, se bude snažit udržet i v sobotním domácím zápase se Stuttgartem.

Kompanyho tým v posledních týdnech nepůsobí přesvědčivě, v Lize mistrů prohrál s Aston Villou a v Bundeslize remizoval s Bayerem Leverkusen i Eintrachtem Frankfurt. Proti Stuttgartu bude Bayern muset situaci rychle zvrátit, zvlášť s ohledem na nabitý program, který zahrnuje i výjezd do Barcelony, kam příští týden zavítá v rámci Ligy mistrů. "Víme, že musíme některé věci zlepšit, stoprocentně ale věříme, že jsme na správné cestě a ta bude úspěšná. Doufejme, že další krok k triumfu uděláme už v příštím zápase," řekl Kompany na tiskové konferenci.

Tým z Bavorska proti Villans i Eintrachtu převážně dominoval, v Anglii ale prohrál 1:0 a ve Frankfurtu remizoval 3:3, když inkasoval vyrovnávací gól v nastavení. "Pocházím z Belgie, takže jsem velmi pragmatický, podobně jako Němci," řekl Kompany, který v Mnichově působí první sezonu. "Nejde jen o víru, ale také o to, co ukázaly analýzy," dodal.

"V těch zápasech jsme byli dominantní. Měli jsme mnohem více šancí než soupeři. Samozřejmě musíme být lepší, ale bylo by hloupé všechno měnit jen proto, že výsledky nebyly chvíli správné. Budeme dál bojovat, jsme ale přesvědčeni, že v budoucnu vyhrajeme zápasů nespočet," dodal bývalý vynikající obránce.

V sobotu bude chybět Jamal Musiala, který se zotavuje ze zranění, zatímco nástup obránce Dayota Upamecana je podle Kompanyho nejistý.

Stuttgart vyslal na sraz německé reprezentace v řijnu šest hráčů, tedy dvakrát tolik než Bayern. Překvapivý loňský vicemistr je nyní v tabulce osmý s devíti body. "Stuttgart ukázal, jak chtějí hrát," řekl Kompany. "Chtějí hrát svou hru a to jim přineslo úspěch, proto byli loni druzí. To ukazuje, že odvedli opravdu dobrou práci," dodal.

Bayern Mnichov – Stuttgart (sobota, 18:30)