Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hoffenheim sahal ve Stuttgartu po třech bodech, domácí vyrovnali v nastavení z penalty

Andrej Kramarič a Jeff Chabot v zápase Stuttgartu s Hoffenheimem.
Andrej Kramarič a Jeff Chabot v zápase Stuttgartu s Hoffenheimem.HASAN BRATIC / Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP
Hoffenheim remizoval v šestém kole Bundesligy na hřišti Stuttgartu 1:1. Zápas gólově načal na konci první půle svou premiérovou brankou v německé nejvyšší soutěži Valentin Gendrey, domácí ale vyrovnali v 10. minutě závěrečného nastavení dorážkou z penalty. V základní sestavě hostů nastoupil Adam Hložek, v 74. minutě se pak poprvé po zranění ruky vrátil na hřiště i David Jurásek.

Stuttgart – Hoffenheim 1:1

Hosté se málem dostali do vedení už po pěti minutách, kdy Hložek prošel kolem Alexandera Nübela a jeho střelu zablokoval až na čáře Anthony Rouault. To domácí probudilo a také oni se dočkali první šance zásluhou hlavičkujícího El Bilala Tourého. Jeho pokus ale rovněž na brankové čáře fantasticky zmařil skluzující Gendrey.

Stuttgart se v závěru poločasu málem dostal do vedení zásluhou Maximiliana Mittelstädta, který poslal pokus jen o centimetry vedle. Die Roten pak byli potrestáni za promarnění šancí v závěru půle, když Mittelstädtův špatný první dotek umožnil Gendreymu vstřelit svůj první bundesligový gól.

Druhý poločas načal šancemi obvykle spolehlivý Deniz Undav, který má v této sezóně na kontě již čtyři ligové góly. Tentokrát ale nezvykle promarnil dvě velké tutovky, když z bezprostřední blízkosti trefil břevno a poté pálil přímo do Olivera Baumanna. Po Undavových minelách se Stuttgart i nadále snažil o vyrovnání a jeho tlak přinesl ovoce.

V poslední minutě nastaveného času byl totiž po přezkoumání situace u monitoru Kevin Akpoguma uznán vinným z hraní rukou. První pokus Ermedina Demiroviče z pokutového kopu Baumann vyrazil, ale reprezentant Bosny a Hercegoviny odčinil svou chybu a odražený míč dorazil do branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Stuttgart tak prodloužil svou neuvěřitelnou domácí bodovou sérii, jež trvá od října loňského roku. Hoffenheim po bolestivé ztrátě dvou bodů zůstal na 16. místě tabulky.

Tabulka Bundesligy