Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hložkova budoucnost? Leverkusen má jasno, o reprezentanta se zajímají i kluby z Anglie

Adam Hložek na tréninku Leverkusenu.
Adam Hložek na tréninku Leverkusenu.Profimedia
Co bude s Adamem Hložkem (22)? I nadále sílí hlasy o jeho odchodu z Leverkusenu. Magazín Kicker přišel ve čtvrtek s informací, že Bayer nechce, aby hráč odešel hostovat. Ve hře jsou podle renomovaného časopisu jen dvě varianty. První je setrvání Hložka v klubu, druhou pak přestup českého reprezentanta na novou adresu.

"V pondělí zaujal Hložek na tréninku krásným centrem na krajana Patrika Schicka a jako obvykle pracoval s velmi profesionálním přístupem," začíná svůj článek o bývalém hráči Sparty odborný magazín Kicker. Informace, že Hložek maká a není nikterak naštvaný, je ale podle německých médií spíše vzkazem pro možné zájemce než pro samotný Leverkusen.

Vedení německého mistra se už dříve vyjádřilo ohledně budoucnosti Hložka jasně. Na hostování jej ke konkurenci nepustí. A jelikož herní vytížení českého reprezentanta bylo v minulé sezoně malé, nabízí se v podstatě jediné řešení. Odchod z Bayeru na přestup. Setrvání v klubu nedává smysl i kvůli tomu, že Bayer právě na Hložkovu pozici angažoval Martina Terriera. Zájemci mají jasno také o tom, jak hluboko budou muset sáhnout do kasy. Cena za Hložka je podle Kickeru zhruba daná. "Deset milionů eur a více," naznačuje magazín, za jakých podmínek by šéfové Bayeru byli ochotni o transferu jednat.

Sám hráč se již vyjádřil, že preferuje setrvání v Bundeslize, což může vyhovovat vicemistrům ze Stuttgartu. Tamní VfB má mít o českého ofenzivního univerzála velký zájem. Nicméně aspirantů na jeho zisk je prý více, a to zejména z anglické Premier League.

Hložek nastoupil v uplynulé sezoně do 36 zápasů, pouze v devíti z nich ale byl v zahajovací sestavě. I tak napříč soutěžemi vstřelil sedm gólů a pětkrát asistoval.

Další přestupy a spekulace