Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Frankfurt potvrdil skvělou formu, v generálce na Plzeň přehrál trápící se Mönchengladbach

Omar Marmoush slaví svůj gól do sítě Gladbachu.
Omar Marmoush slaví svůj gól do sítě Gladbachu.ALEX GRIMM / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Frankfurt ve čtvrtém kole Bundesligy porazil na domácí půdě Mönchengladbach 2:0, posunul se na třetí příčku tabulky a ideálně se naladil na čtvrteční vstup do Evropské ligy proti Plzni. Naopak hostující Borussia vyhrála z posledních 10 ligových duelů jediný a se třemi body na kontě zůstává těsně nad sestupovým pásmem. Tomáš Čvančara odehrál v dresu poražených závěrečných 20 minut.

Frankfurt – Mönchengladbach 2:0

Frankfurt, který vstoupil do sezony ve skvělé formě, navázal na utkání s Wolfsburgem z minulého týdne a do přestávky šel se zaslouženým vedením 1:0. Zatímco Hugo Ekitike svou šanci na skórování zahodil, dominance domácích byla přeci jen odměněna v polovině prvního poločasu, kdy se prosadil Hugo Larsson. Švédský záložník, kterého našel přesným přiťuknutím Ansgar Knauff, se ze 12 metrů nemýlil.

V prvním poločase byl Mönchengladbach většinou velmi pasivní, po přestávce ale začal do zápasu výrazněji promlouvat – především z křídla, kde hrozil Nathan Ngoumou. Borussia sice i nadále klepala na dveře od domácí svatyně, ta však zůstávala neotevřena. Hosté potřebovali i špetku štěstí, když Rocco Reitz střelou z dálky orazítkoval břevno.

Pokusy hostů urvat bod ukončil Omar Marmoush, jenž potvrdil dobrou formu – vstřelil již čtvrtý gól ve třech bundesligových zápasech této sezony. Frankfurt se tak poprvé od roku 2021 radoval z třetí bundesligové výhry v řadě. Zcela opačná situace však panuje v Mönchengladbachu, který se kvůli už třetí porážce v tomto ročníku krčí na opačném konci tabulky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Bundesligy