Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund v pátek válí. Guirassy potvrdil skvostnou formu vítěznou trefou proti St. Pauli

O výhře Dortmundu nad St. Pauli 2:1 rozhodl v 83. minutě Serhou Guirassy.
O výhře Dortmundu nad St. Pauli 2:1 rozhodl v 83. minutě Serhou Guirassy.ALEX GRIMM / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Dortmund si udržel stoprocentní domácí bilanci v této sezoně, když díky brance Serhoua Guirassyho (28) porazil 2:1 nováčka St. Pauli a prodloužil domácí sérii neporazitelnosti v pátečních bundesligových zápasech na úctyhodných 39. Guinejský útočník znovu potvrdil fantastickou formu, když v posledních osmi soutěžních duelech zaznamenal již 12. gól.

Dortmund – St. Pauli 2:1

Domácí mohli brzy jít do vedení, ale Guirassy nedokázal v souboji jeden na jednoho překonat Nikolu Vasilje. Na druhé straně utekl Dapo Afolayan, ale jeho střelu zablokoval včasným skluzem Ramy Bensebaini.

Tato šance zažehla aktivitu St. Pauli, která vyvrcholila překvapivým gólem, když Morgan Guilavogui tečoval přímý kop Erica Smithe. Zásah byl ale následně odvolán pro ofsajd. Tím však smůla hostů neskončila, protože Bensebaini skvěle usměrnil hlavičku po centru Pascala Grosse ke vzdálenější tyči.

Dortmund si poločasové vedení i díky šancím Guirassyho a Donyella Malena zasloužil. Hosté ovšem nedlouho po změně stran vyrovnali. Střední obránce Eric Smith si naběhl na odklizený míč daleko za pokutovým územím a halfvolejem trefil horní roh branky Gregora Kobela.

Dortmund si inkasovaný gól zasloužil, ale nakonec dokázal, proč je v Porúří tak těžké ho porazit. O pár minut později střídající Jamie Gittens obešel protihráče a po kličce poslal míč do šestnáctky, kde se Guirassy vyšvihl nad Karola Metse a zaznamenal vítězný zásah.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

St. Pauli ještě nikdy neopustilo Westfalenstadion jako vítěz, zatímco Dortmund se díky osmému domácímu vítězství napříč soutěžemi v řadě dostal před zbylými zápasy sedmého bundesligového kola na prozatímní čtvrté místo tabulky.

Tabulka Bundesligy