Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund si odnesl bod z přestřelky s Frankfurtem, Leverkusen porazil Freiburg 2:1

Ve Frankfurtu padlo celkem šest branek.
Ve Frankfurtu padlo celkem šest branek.AFP
V duelu devátého kola Bundesligy mezi Frankfurtem a Dortmundem se po gólovém galapředstavení zrodila remíza 3:3. Domácí byli hned dvakrát v zápase ve vedení, o což se zasloužil dvěma góly egyptský útočník Omar Marmoush (24) a alžírský reprezentant Farés Chaibi (20). BVB se ale, jak už se stalo jeho zvykem, nevzdalo a především díky trefě střídajícího Juliana Brandta (27) v 82. minutě vydřelo alespoň bod. Leverkusen porazil Freiburg 2:1, Patrick Schick (27) a Adam Hložek (21) nastoupili v 90. minutě.

Frankfurt – Dortmund 3:3

Hned ve třetí minutě utkání při domácích stáli všichni svatí, když na zadní tyči naběhnutý Donyell Malen netrefil ve velmi dobré pozici ideálně balon. Na druhé straně mohl vzápětí potrestat hostující neefektivitu Hugo Larsson, nicméně Gregor Kobel vytáhl skvělý reflexivní zákrok. V osmé minutě se ale už skóre přepisovalo, když hru rukou ve vápně Borussie potrestal proměněnou penaltou Marmoush.

Stejný hráč stihl před úderem úvodní půlhodiny udeřit ještě jednou. Lví podíl na jeho druhé brance měl Aurélio Buta, neboť právě střelu portugalského křídelníka vyrazil Kobel přímo k nohám Marmoushe, jenž následně procedil míč do sítě. V nastavení první půle se přihlásil o slovo i Dortmund, když Marcel Sabitzer přízemní střelou z hranice vápna snížil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce po návratu ze šaten mohl Marmoush dokonat hattrick, avšak svoje akrobatické zakončení nasměroval nad břevno. Přesněji však mířil na druhé straně v 55. minutě Youssoufa Moukoko, když si na penaltovém puntíku šikovně zpracoval míč a pohotovou ranou bodlem vyrovnal. V 69. minutě ale vzlétli k bodovým výšinám opět domácí Orli, kterým vrátil vedení Chaibi.

Ten po kostrbatém převzetí balonu zachoval chladnou hlavu a procedil míč za záda Alexandera Meyera, jenž na plac přišel v první půli na úkor zraněného Kobela. V 82. minutě si ale Borussia přece jen bod zajistila, když Julian Brandt srovnal poté, co mu míč do malého vápna naservíroval Karim Adeyemi.

Leverkusen – Freiburg 2:1

Bayer od samého začátku dominoval statistice držení míče, nicméně defenziva Freiburgu přijela připravena, a tak svého soupeře do žádné velké příležitosti nepouštěla. Obránci na druhé straně hřiště si také počínali výborně, avšak hosté se k bráně Leverkusenu dostávali jen zřídka.

Až v 36. minutě ukázal svou šikovnost Wirtz, když ve vápně obešel několik protihráčů a poté namířil balon přesně k tyči, čímž poslal domácí do vedení.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Střelec úvodní branky zůstal při chuti i po přestávce, když zkraje půle narušil soupeřovu rozehrávku a z hranice pokutového území vypálil. Atubolu si s tvrdou ránou ale dokázal poradit. Před uplynutím hodiny hry se tento gólman objevil dál od brány, čehož se pokusil využít Victor Boniface, avšak z poloviny hřiště mířil vedle.

Atubolua to ovšem rozhodilo natolik, že následnou ránu Jonase Hofmanna, který z dálky trefil tyč, si srazil za vlastní záda. To Freiburg nepoložilo, protože se v 70. minutě hlavou prosadil střídající Manuel Gulde, na což nepotřeboval ani dvě minuty strávené na hřišti. Na kontaktní gól však hosté navázat nedokázali.

Tabulka Bundesligy