Další rok v Německu. Jurásek zůstává v Hoffenheimu, vyjednaná opce se snížila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další rok v Německu. Jurásek zůstává v Hoffenheimu, vyjednaná opce se snížila

Obránce David Jurásek bude i v příští sezoně hrát v německé lize.
Obránce David Jurásek bude i v příští sezoně hrát v německé lize.Profimedia
Návrat do Benfiky ani odchod do jiné zahraniční ligy, o kterém se spekulovalo v minulých měsících, se nekoná. Obránce David Jurásek (23) zůstává v Hoffenheimu. S bundesligovým klubem se podle informací Livesport Zpráv dohodl na prodloužení hostování o další rok.

Sotva pro něj a český národní tým skončilo Euro v Německu, má o své budoucnosti jasno. V uplynulých dnech bylo dotaženo jeho setrvání v Hoffenheimu, kam odešel v zimě a odehrál 497 minut ve 13 zápasech. Klub ze Sinsheimu se dohodl s Benfikou na prodloužení ročního hostování.

Podle zdrojů Livesport Zpráv měl německý celek o prodloužení Juráska velký zájem. Během jara se řešila budoucnost jednoho z konkurentů na levém kraji Roberta Skova, jemuž končila smlouva, ale interes o českého beka byl jasně daný. Klub s ním počítá do příští sezony, kdy bude hrát hned tři soutěže, jelikož si vybojoval účast v Evropské lize.

Statistiky Davida Juráska v posledních sezonách
Statistiky Davida Juráska v posledních sezonáchLivesport

Hoffenheim má i nadále s Benfikou, které Jurásek stále patří, vyjednanou opci k trvalému přestupu. Ta se však oproti původním 11 milionům eur (cca 274 milionů korun) lehce snížila. V případě jejího uplatnění a dalších bonusů by však portugalský klub měl být za českého obránce na nule. 

Ze Slavie jej Benfica loni v létě kupovala za 14 milionů eur.

Další přestupy a spekulace