Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Černý po roce opouští Wolfsburg, český reprezentant míří na hostování do Rangers

Černý po roce opouští Wolfsburg, český reprezentant míří na hostování do Rangers
Černý po roce opouští Wolfsburg, český reprezentant míří na hostování do RangersRangers FC
Reprezentant Václav Černý (26) odešel z Wolfsburgu do Rangers. Ve skotském klubu podepsal smlouvu na roční hostování, na oficiálním webu už zapózoval s novým dresem. Křídelní hráč bere změnu jako další pokus o restart kariéry – po podpisu kontraktu uvedl, že už se nemůže dočkat, až se zapojí do přípravy.

Černý přestoupil do Wolfsburgu loni v červnu z Twente Enschede, s německým klubem podepsal čtyřletou smlouvu. V uplynulé bundesligové sezoně odehrál 22 zápasů, v nichž vstřelil čtyři branky.

Jeho herní vytížení však klesalo, proto hledal změnu. "Z prvních rozhovorů s manažerem jsem měl velmi dobrý pocit a řekl bych, že to šlo docela rychle. Byl jsem z tohoto kontaktu šťastný a nemohl jsem se dočkat, až sem přijdu, budu tady a zažiju to všechno," řekl český reprezentant.

Před příchodem do Německa strávil příbramský odchovanec celou kariéru v Nizozemsku. Už v mládežnickém věku se vydal do Ajaxu Amsterodam, za který si i vinou vážného zranění kolena příliš nezahrál. V roce 2019 odešel do Utrechtu a rok nato se stěhoval do Twente, kde nejprve hostoval. Do klubu přestoupil v létě 2021.

Trenér glasgowského týmu Philippe Clement vnímá posilu jako zajímavého hráče s cennými zkušenostmi z evropského fotbalu. "Své útočné kvality ukázal již během svého působení v Eredivisie a ve Wolfsburgu a ještě více posílí útočné možnosti našeho kádru. Cítím, že jako klub a zaměstnanci mu můžeme i nadále pomáhat jako hráči dosáhnout nových úrovní," uvedl belgický kouč.

"Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom přivedli talentované hráče s potenciálem, a Václav je křídelník, který prokázal přínos v nejvyšších evropských ligách. Je fantastické mít ho tady v týmu," dodal klubový šéf skautingu Nils Koppen.

Černý se představil i na letním mistrovství Evropy v Německu, kde ale s národním týmem skončil už ve skupině. Záložník tam zasáhl jen do druhého utkání s Gruzií (1:1), kdy nastoupil v základní sestavě a v 55. minutě byl střídán. V reprezentaci má bilanci 17 startů a šest gólů.

Tradiční klub je skotským vicemistrem, v minulém ligovém ročníku skončil druhý za konkurenčním Celticem. V poslední sezoně Evropské ligy narazil ve skupině na Spartu, na Letné uhrál remízu 0:0 a doma zvítězil 2:1. V klubu, který má po celém světě přes 600 fanklubů, působil i záložník Libor Sionko.

Další přestupy a spekulace