Černý má nového parťáka. Wolfsburg získal Majera, třetí nejdražší posilu v historii klubu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Černý má nového parťáka. Wolfsburg získal Majera, třetí nejdražší posilu v historii klubu

Lovro Majer je novou posilou Wolfsburgu.
Lovro Majer je novou posilou Wolfsburgu.@VfL_Wolfsburg
Lovro Majer (25) po dlouhých jednáních odchází ze Stade Rennes do Wolfsburgu, který má zaplatit 30 milionů eur bez bonusů. Chorvatský reprezentant se Vlkům upsal do roku 2028.

Wolfsburg za 25letého záložníka pošle stejnou částku, kterou dostal za Felixe Nmechu od Borussie Dortmund. Majer se stává třetí nejdražší posilou automobilového klubu, více v minulosti vynaložil pouze za Juliana Draxlera (2015/16) a Andrého Schürrleho (2014/15). Podle francouzského deníku L'Équipe obsahuje dohoda rovněž bonusy ve výši 5 milionů eur, jejichž aktivování by chorvatského reprezentanta posunulo v žebříčku i před Schürrleho.

"Není žádným tajemstvím, že jsme Lovra měli na seznamu už delší dobu," řekl sportovní ředitel bundesligového celku Sebastian Schindzielorz. "Je to kreativní, technicky velmi dobře vybavený hráč, jenž své kvality prokázal v posledních dvou letech ve Francii. Navíc již získal mezinárodní zkušenosti s Rennes v Evropské lize i s Dinamem Záhřeb v Lize mistrů. Těší nás, že jsme našli řešení a můžeme ho přivítat ve Wolfsburgu. S Lovrem budeme v budoucnu ve středu pole ještě flexibilnější, může být využíván uprostřed, ale i na kraji," pochvaluje si funkcionář.

Majer přišel do Rennes před dvěma lety za 12 milionů eur z Dinama Záhřeb a ve zmíněném období nastoupil do 79 soutěžních zápasů, v nichž si na konto připsal devět gólů a 16 asistencí.

VfL je na přestupovém trhu velmi aktivní a kromě Majera angažovalo také obránce Joakima Maehleho (Atalanta), Moritze Jenze (Lorient), Rogéria (Sassuolo), Cédrica Zesigera (Young Boys), českého reprezentanta Václava Černého z Twente nebo útočníka Tiaga Tomáse ze Sportingu. Ambiciózní klub za uvedené hráče zaplatil přes 70 milionů eur, čímž si vytvořil nový letní rekord.

Další přestupy a spekulace