Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bynoe-Gittens zajistil Sahinovi vítěznou premiéru v Dortmundu dvěma góly proti Frankfurtu

Hráči Dortmundu oslavují jeden ze dvou gólů Jamieho Bynoe-Gittense.
Hráči Dortmundu oslavují jeden ze dvou gólů Jamieho Bynoe-Gittense.STUART FRANKLINGETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Trenér Nuri Sahin načal svou pouť na lavičce Borussie Dortmund úspěšně, když své svěřence dovedl v úvodním kole Bundesligy k vítězství 2:0 nad Frankfurtem. Hrdinou zápasu se stal Jamie Bynoe-Gittens, jenž ve druhém poločase dvakrát skóroval a prodloužil venkovní trápení Orlů, kteří na hřišti soupeře nevyhráli už pět ligových utkání v řadě.

Dortmund – Frankfurt 2:0

Navzdory tomu, že žlutočerní v minulé sezoně dokráčeli až do finále Ligy mistrů, jejich trenér Edin Terzič v létě opustil klub a kromě nového trenéra Sahina se k týmu připojilo mnoho nových tváří. Oproti tomu Frankfurt od úvodních minut vypadal sehraně a Hugo Ekitike, který už stihl v novém působišti dvakrát skórovat v poháru, od samého začátku působil obraně BVB problémy.

Vzhledem k tomu, že osm z posledních devíti vzájemných utkání těchto dvou týmů v Signal Iduna Parku, přineslo nejméně čtyři branky, byla bezgólová remíza v poločase poněkud překvapivá. Nebyla však způsobena nedostatkem snahy, neboť například Hugo Larsson se neúspěšně pokoušel skórovat střelou z voleje.

Neuspěl ani na druhé straně Marcel Sabitzer, jenž si přihrávku Karima Adeyemiho příliš předkopl a míč uloupil Kevin Trapp. Fanoušci Dortmundu se sice museli smířit s odchodem zbožňovaného Marca Reuse, našli ale více než důstojnou náhradu v podobě Juliana Brandta

Ten se na začátku druhé půle uvolnil a těsně přestřelil hostující branku. Vysvobození pro BVB přišlo až 20 minut před koncem, kdy si střídající Bynoe-Gittens zasekl míč na hranici šestnáctky a nádherně ho zavěsil ke vzdálenější tyči.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Místo toho, aby inkasovaný gól hosty nakopl, vypadali po něm poněkud odevzdaně. V nastaveném čase navíc Bynoe-Gittens unikl obraně Frankfurtu, překonal Trappa a zajistil svému týmu sedmý po sobě jdoucí duel s Frankfurtem bez porážky.

Výsledky Bundesligy