Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bundesligový šlágr skončil bez vítěze. Bayern remizoval s Leverkusenem, Schick nehrál

Tahák skončil bez vítěze.
Tahák skončil bez vítěze.ANNA SZILAGYI / EPA / Profimedia
V sobotním vrcholu pátého kola Bundesligy mezi Bayernem a Leverkusenem se zrodila remíza 1:1. Mnichované tak poprvé v sezoně nevyhráli, Die Werkself naopak protáhli sérii bez prohry ve vzájemných zápasech na čtyři. Ačkoliv v Allianz Areně dominovali prakticky po celou dobu zápasu domácí, do vedení šli po krásné brance Roberta Andricha (30) obhájci mistrovské trofeje. Domácí ze své převahy nakonec vytěžili pouze neméně povedený vyrovnávací gól Aleksandara Pavloviče (19).

Bayern – Leverkusen 1:1

Harry Kane mohl udeřit na samém začátku sobotního šlágru, když si naběhl na pas Michaela Oliseho, jenže Kaneovi překazil plány včasným výběhem Lukáš Hradecký. Letní posila z Crystal Palace pak sama zkusila zakončit, když se postavila k přímému kopu z dobré pozice, Oliseho pokus nicméně skončil jen těsně nad břevnem.

Bayern ze své úvodní převahy nic nevytěžil, a tak to byli po půlhodině hry hosté, kteří udeřili. Granit Xhaka po rohovém kopu přiťukl míč za vápnem číhajícímu Andrichovi, jenž krásnou křížnou ranou z první překonal Manuela Neuera.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V Allianz Areně se vedle šlágru kola zjevně konala také soutěž o nejhezčí gól a několik minut před odchodem do šaten se do ní přihlásil domácí Pavlovič. K tomu se odrazil míč na osu hřiště, mladý záložník si jej hrudí zpracoval, z první vypálil vnějším nártem a nádherným způsobem vymetl i přes teč Hradeckého pravý horní roh branky.

Prakticky ihned po změně stran mohli jít Bavoři dokonce do vedení, když Kane milimetrovým centrem našel Serge Gnabryho, ten ale z první zakončil jen do vzdálenější tyče a z dorážky napálil břevno. Další příležitost dokonat zvrat ve skóre měl takřka po hodině hry Olise, který se objevil nikým nehlídaný u levé tyče, trefil však jen padajícího Hradeckého.

Domácí se tedy ani navzdory výrazné převaze nedokázali podruhé střelecky prosadit, a v Bavorsku se tak zrodila remíza.

Tabulka Bundesligy