Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brémy zvládly přestřelku ve Wolfsburgu a natáhly bundesligovou šňůru neporazitelnosti

Felix Agu a Leonard Bittencourt z Brém slaví gól ve Wolfsburgu.
Felix Agu a Leonard Bittencourt z Brém slaví gól ve Wolfsburgu.SWEN PFORTNER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Brémy prodloužily sérii bundesligové neporazitelnosti na šest zápasů, když v sedmém kole německé nejvyšší soutěže přestřílely ve Volkswagen Areně 4:2 Wolfsburg. Domácí hráli po vyloučení Patricka Wimmera od 68. minuty o deseti.

Wolfsburg – Brémy 2:4

Wolfsburg před reprezentační přestávkou porazil Bochum a na výhru chtěl navázat i proti Brémám. Začal dobře a málem se ujal vedení, když Jakub Kamiňski zakroutil střelu těsně vedle. Hosté však toto varování neposlechli, protože o chvíli později Michael Zetterer udělal při rohovém kopu chybu a umožnil Tiagu Tomásovi poslat míč do branky.

Brémy ale nepříznivý stav nezastavil. Největší šanci měl Marco Grüll, jehož pokus po pěkné akci výborně zlikvidoval Sebastiaan Bornauw a udržel svůj tým ve vedení. Werderu se podařilo vyrovnat poslední střelou prvního poločasu, když po centru Marvina Ducksche vstřelil první gól v sezoně Mitchell Weiser.

Brémy se po návratu ze šaten mohly dostat do vedení, když Grüll vysunul Ducksche, ale ten se zmohl jen na střelu vedle brány. Naštěstí třicetiletý hráč nemusel nad svou šancí dlouho přemýšlet, protože o chvíli později se jeho tým dostal do vedení, když chyba brankáře Kamila Grabary umožnila Felixi Aguovi skórovat z hranice pokutového území.

Domácí nesvěsili hlavy a začali sami hrozit, pokus Mohameda Amoury ale mířil jen do boční sítě. Stejně jako v prvním poločase si však Brémy skvěle poradily s trvalým tlakem Wolfsburgu a poté opět skórovaly, tentokrát po rychlém protiútoku. Weiserova přihrávka našla v pokutovém území Ducksche, a ten krásně zakončil z první do dolního rohu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Pro domácí bylo ještě hůř, protože za pár minut dostal střídající Patrick Wimmer červenou kartu za nebezpečný zákrok na Grülla. Die Werderaner okamžitě využili početní výhodu, když Grüll přehodil nešťastného Grabaru a zvýšil vedení.

Přestřelka pokračovala i nadále, když deset minut před koncem zápasu snížil střídající Joakim Mæhle. Brémy se však po druhém inkasovaném gólu soustředily na obranu, sebevědomě dohrály závěrečné minuty a připsaly si tři body, které je posunuly na osmou příčku.

Tabulka Bundesligy