Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boniface opět hrdinou Leverkusenu, odpor Vlků zlomil v nastavení divokého zápasu

Leverkusen v dramatickém utkání přetlačil Wolfsburg 4:3.
Leverkusen v dramatickém utkání přetlačil Wolfsburg 4:3.INA FASSBENDER / AFP
Leverkusen vyhrál ve čtvrtém kole Bundesligy na domácí půdě nad Wolfsburgem 4:3. Do atraktivního duelu nastoupil od prvních minut také Patrik Schick, ten však neměl prsty v žádném gólu svého celku a v 68. minutě přenechal místo Victoru Bonifacovi. Právě útočník z Nigérie pak ve třetí minutě závěrečného nastavení zajistil Bayeru tříbodový zisk.

Leverkusen – Wolfsburg 4:3

Bayer dal v posledních dvou zápasech osm gólů a zdálo se, že se po první domácí porážce od května 2023, jíž mu uštědřilo Lipsko, vrátil na správnou cestu. Už po pěti minutách však prohrával, když Nordi Mukiele nešikovně usměrnil za záda vlastního brankáře přihrávku Mohameda Amoury. Die Werkself však za 10 minut odpověděli, rána Floriana Wirtze z voleje z hranice pokutového území se odrazila do dolního rohu za bezmocného Kamila Grabaru.

Svěřenci Xabiho Alonsa se dostali do tempa a po zvýšení obrátek se ujali vedení zásluhou Jonathana Taha. Střední obránce zůstal na zadní tyči nepokrytý a k radosti domácích fanoušků dokázal pobídku Alejandra Grimalda z rohového kopu usměrnit do branky. Wolfsburg ale krátce nato využil stejné chyby na druhé straně a obnovil remízu, když se Sebastiaan Bornauw trefil podruhé v sezoně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tento gól hosty povzbudil a v nastaveném čase prvního poločasu si vzali vedení zpět. Úžasná otočka Mattiase Svanberga ve středu pole mu umožnila proniknout na hranici pokutového území a nádherně zakroutit míč za Lukáše Hradeckého, čímž umlčel zaplněnou BayArenu. Alonso o přestávce provedl dvojí střídání, což bylo jasným znamením jeho nespokojenosti, a ukázalo se, že to byl mistrovský tah, protože bundesligoví šampioni během pěti minut vyrovnali na 3:3.

Wolfsburg opět selhal při bránění rohového kopu, tentokrát přesně hlavičkoval nepokrytý Piero Hincapié. Vlkům poté situaci ztížila červená karta pro Yannicka Gerhardta, vyloučeného za dva žluté přestupky během několika vteřin proti Jeremiemu Frimpongovi. Využít početní výhodu mohl Granit Xhaka, ovšem tvrdou ranou z dálky trefil tyč. Obrana Wolfsburgu byla statečná, ale Leverkusen opět prokázal, že je expertem na pozdní góly.

Nigerijec Boniface se vrhl na volný míč v pokutovém území a přízemní střelou z otočky překonal Grabaru, čímž zlomil hostujícím příznivcům srdce. Die Werkself tak před duelem s Bayernem Mnichov dokázali dovést dramatický zápas k úspěšnému konci.

Tabulka Bundesligy