Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern ulovil posilu ve Španělsku, z Granady si koupil čerstvého reprezentanta Zaragozu

Zaragoza se s Bayernem dohodl na podmínkách smlouvy platné do června 2029.
Zaragoza se s Bayernem dohodl na podmínkách smlouvy platné do června 2029.AFP
Na soupisce Bayernu se po čase znovu objeví španělský fotbalista. Mnichovský klub posílí křídelník Bryan Zaragoza (22), po konci sezony přijde na přestup z Granady. Ofenzivní fotbalista měl skvělý vstup do sezony, zatím nastřílel pět branek a vysloužil si jak pozvánku do reprezentace, tak zvýšený zájem ze strany předních evropských klubů. O jeho služby stála Barcelona, rodák z Málagy se však bude stěhovat do Německa.

Bayern začátkem tohoto týdne našel s hráčem společnou řeč a dohodl se s ním na podmínkách kontraktu platného do června 2029. Ve středu pak byl oficiálně potvrzen přestup, který bude platný k 1. červenci 2024 a vyjde na 13 milionů eur (317 milionů korun). Další finance budou ve hře díky bonusům.

Zaragoza prošel mládežnickou akademií Granady, kde v létě prodlužoval smlouvu do června 2027. V říjnovém utkání se Skotskem debutoval v reprezentaci, Granada se hráče ve španělském národním týmu přitom dočkala po dlouhých 49 letech.

"Bryan Zaragoza je výbušný, velice rychlý a mimořádně hbitý záložník, který může hrát na obou stranách," chválil novou akvizici sportovní ředitel Bayernu Christoph Freund. "Je nepředvídatelný, umí skórovat a je velmi dobrý ve hře jeden na jednoho. Rozšíří naše útočné možnosti," dodal.

Tabulka Bundesligy