Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern se bude muset obejít bez Pavloviče. Německý reprezentant si zlomil klíční kost

Záložník Bayernu Pavlovič si zlomil klíční kost.
Záložník Bayernu Pavlovič si zlomil klíční kost.ADAM PRETTY / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Bayern Mnichov v sobotu po dvou bundesligových remízách konečně zvítězil a před vlastními fanoušky nedal šanci Stuttgartu, ne vše bylo ovšem z jeho pohledu ideální. Utkání nedohrál Aleksandar Pavlovič (20). Německého reprezentanta čeká delší pauza, protože si zlomil klíční kost. V neděli ráno kvůli tomu podstoupil operaci.

Bayern Mnichov – Stuttgart 4:0

Bavorský klub vyhrál 4:0, německý reprezentant však na trávníku pobyl jen necelých osm minut. Hned v úvodu si na první pohled poranil pravé rameno, vedení krátce po skončení duelu upřesnilo diagnózu s tím, že má Pavlovič zlomenou klíční kost.

"Pro samotného Alekse je to hodně kruté, ale v kádru máme kvalitu na to, abychom se s takovou ztrátou vyrovnali," nepochybuje sportovní ředitel Bayernu Max Eberl.

"V dosavadním průběhu sezony byl naším možná vůbec nejlepším hráčem. Jeho kariéru zranění nijak neovlivní, pro nás je to samozřejmě škoda, bude nám chybět," nechal se slyšet trenér Vincent Kompany.

Pavlovič letos za Bayern odehrál devět soutěžních zápasů a na jubilejní desátý start si bude muset počkat až do prosince, na marodce totiž stráví šest až osm týdnů. Jeho povinnosti na trávníku by měl z velké části převzít Joao Palhinha, portugalský středopolař přišel před sezonou za více než 50 milionů eur z Fulhamu a zatím plnil jen roli náhradníka.

Tabulka Bundesligy