Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern chce proti Leverkusenu potvrdit pozici lídra. Jsme favoritem, těší Kompanyho

Bayern pod vedením Kompanyho vyhrál všech šest zápasů.
Bayern pod vedením Kompanyho vyhrál všech šest zápasů.REUTERS / Fabian Bimmer
Bavorský stroj znovu šlape na plné obrátky, pod vedením nového kouče Vincenta Kompanyho (38) vyhrál všech šest utkání ve všech soutěžích a se stoprocentní bilancí vede tabulku. V posledních třech zápasech navíc nastřílel impozantních 20 gólů. V sobotu ho ale čeká pořádná zkouška, hostí totiž druhý Leverkusen, mistry z minulého ročníku, kteří prolomili jedenáctiletou nadvládu Bayernu, zvládli to navíc bez jediné porážky.

"Na zápas se těšíme, proti nejlepšímu týmu posledních dvanácti měsíců to bude důležitá bitva, nebude to snadné," řekl Kompany novinářům. "Chceme v Allianz Areně otestovat naši formu. Bayern je vždy favoritem, těšíme se ale na utkání proti mistrovi a chceme vyhrát... Nemůžeme polevit," dodal.

"V posledních třech zápasech jsme vstřelili 20 gólů, mým úkolem je ale ukázat, co můžeme udělat lépe. V zápase, jako bude ten s Leverkusenem, je možné všechno. Připravíme tým tak, aby v sobotu předvedl maximální výkon. Pak půjdeme dál," dodal. Nejistý je start brankářské jedničky Manuela Neuera, s týmem už ale trénoval. 

Zatímco útok Bayernu v posledních týdnech plní titulky novin, jeho úspěch na začátku sezony je založen také na pevné defenzivě, která ve čtyřech ligových zápasech dvakrát udržela čisté konto. Při drtivé výhře 5:0 nad Werderem minulý týden nedovolili soupeři ani jednu střelu na branku.

"Proti Brémám jsme nepustili soupeře do jediné šance. To není zásluha pouze obrany. Musíme dělat všechno jako tým, což se nám v posledních zápasech dařilo. Mám v mužstvo velkou důvěru," ocenil kouč kádr. Po domácím bitvě s úřadujícím šampionem je čeká další výzva, tentokrát v rámci Ligy mistrů proti Aston Ville. V letošní sezoně už hořkou chuť porážky Leverkusen ochutnal, momentálně za vedoucím Bayernem otálí o tři body. 

Nedávná forma Bayernu
Nedávná forma BayernuLivesport

Bayern – Leverkusen (sobota, 18:30)