Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mancinimu se v Saúdské Arábii nezadařilo, po vzájemné dohodě skončil u tamní reprezentace

ČTK / Livesport
U fotbalistů Saúdské Arábie skončil trenér Mancini.
U fotbalistů Saúdské Arábie skončil trenér Mancini.ATSUSHI TOKUMARU / AFLO / Profimedia
U fotbalové reprezentace Saúdské Arábie skončil trenér Roberto Mancini (59). O odchodu italského kouče informoval národní svaz s tím, že smlouvu rozvázali po vzájemné dohodě.

Mancini se týmu Saúdské Arábie ujal loni v srpnu jen krátce poté, co odešel od italské reprezentace, se kterou v roce 2021 vyhrál mistrovství Evropy. Před tím mimo jiné získal titul s Manchesterem City a třikrát v italské lize triumfoval s Interem Milán.

Se Saúdskou Arábií se však bývalému úspěšnému útočníkovi nedařilo, když v 18 zápasech zaznamenal jen sedm vítězství. Na mistrovství Asie skončil v osmifinále, při prohře s Koreou na penalty navíc šokoval odchodem do šatny ještě před koncem rozstřelu.

Znovu na sebe negativně upozornil v domácím duelu asijské kvalifikace na mistrovství světa 2026 proti Bahrajnu. Po závěrečném hvizdu utkání, které skončilo remízou 0:0, se italský kouč dostal do slovní přestřelky s několika fanoušky a nevyvaroval se ani vulgárnějších výrazů. Hned poté začalo vedení asociace jednat o jeho konci. Ten byl potvrzen o necelé dva týdny později ve čtvrtek večer.