Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ševčík s Karafiátem pomohli Norimberku k jednoznačnému vítězství nad Juventusem

Michal Ševčík (vpravo) slaví se spoluhráči gól do sítě Juventusu.
Michal Ševčík (vpravo) slaví se spoluhráči gól do sítě Juventusu.Profimedia
Výhra, o jaké se jim před pár dny nejspíš ani nesnilo. České duo Ondřej Karafiát (29), Michal Ševčík (21) si v dresu Norimberku připsalo skalp slavného soupeře, když tým ze druhé německé Bundesligy zvítězil nad slavným Juventusem rozdílem třídy 3:0. "Zápas se mi hodnotí dobře, ale také vím, že to byl pro Juventus teprve první přípravný duel," konstatoval na klubovém webu trenér vítězů Miroslav Klose.

Karafiát, který v mládeži prošel Spartou a v dospělé kategorii hrál naposledy za Mladou Boleslav, odkopal proti Staré dámě 50 minut. Ševčík, jenž v Německu hostuje ze Sparty, šel do hry až na posledních 13 minut. I tak byl u posledních dvou branek svého týmu.

"Líbilo se mi, jak byl můj tým odvážný. A neztrácel hlavu, ani když jsme se dostali do složité situace," sdělil na klubovém webu bývalý vynikající útočník, repezentant a nyní trenér Klose.

Pochvaloval i herní projev svých svěřenců. "Vždycky je důležité, když se vám povede dostat do hry prvky, na které se soustředíte v přípravě. A z toho mám velkou radost. V naší hře jsou věci, které tam chceme vidět. A je to lepší a lepší," zářil Klose.

Německý střední záložník Caspar Jander také dobře věděl, že je Juventus teprve na startu přípravy, a tak výsledek nepřeceňoval. "Mohlo to dopadnout jinak. Ale udělali jsme spoustu věcí dobře a můžeme si z tohoto výkonu hodně vzít. Samozřejmě nám výhra dodá spoustu sebevědomí. Už se všichni těšíme na první domácí soutěžní zápas," konstatoval s výhledem na ligový duel s Karlsruhe, který je na programu už za týden.

Norimberk – Juventus 3:0