Klose je novým trenérem Norimberku. Okamžitě jsme si padli do oka, přiznal bývalý kanonýr

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Klose je novým trenérem Norimberku. Okamžitě jsme si padli do oka, přiznal bývalý kanonýr

Pro Miroslava Kloseho je to druhé trenérské angažmá v profesionálním fotbale.
Pro Miroslava Kloseho je to druhé trenérské angažmá v profesionálním fotbale.Profimedia
Druholigový německý celek z Norimberku má nového trenéra. Stal se jím Miroslav Klose, který v klubu podepsal v úterý ráno smlouvu neznámé délky. Klose v minulosti působil jako asistent u německého nároďáku, pracoval také v Bayernu u mládežnických kategorií, naposledy v roce 2023 vedl Altach. Klose tak bude ve 2. Bundeslize trenérským debutantem.

"Setkali jsme se asi před týdnem a okamžitě jsme si padli do oka. Hodnoty, které klub zastává, odpovídají i mým představám. Okamžitě jsem měl z té práce dobrý pocit," řekl Klose na tiskové konferenci. "Popsal bych se jako pozitivní člověk. Chci klukům předat, že tady mohou udělat další krok. Na oplátku jim podám nejen jednu, ale obě ruce."

Sportovní ředitel Joti Chatzialexiou mezitím potvrdil, že smlouva bude zpočátku platit na dva roky. "S Mirem se znám už dlouho. Vážil jsem si ho jako hráče, byl to vůdce a vzor. Znám ho ale také jako trenéra a viděl jsem, s jakou vášní a smyslem pro detail hráče rozvíjí."

První trénink Kloseho čeká 24. června, kdy Norimberk zahájí předsezonní přípravu. Zatím není jasné, jak bude vypadat zbytek trenérského týmu. "Pro novou sezonu chceme sestavit realizační tým, ve kterém bude moci Miro a jeho trenérští kolegové plně rozvinout své kvality," cituje Chatzialexioua klubový web.