Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karabec zahájil svou misi v Německu na výbornou, i díky jeho asistenci slaví Hamburk tři body

Karabec si připsal asistenci na vítězný gól.
Karabec si připsal asistenci na vítězný gól.Profimedia
Tohle byla premiéra jako hrom. Adam Karabec (21) ve svém prvním zápase ve 2. Bundeslize odcentroval na vítězný gól Hamburku a velkou měrou přispěl k výhře 2:1 na hřišti jiného německého hegemona Kolína nad Rýnem.

Kolín n. R. – Hamburk 1:2

Lepší debut si čerstvě 21letý ofenzivní záložník asi přát nemohl. Nejenže nastoupil ve šlágru úvodního kola v základní sestavě, navíc ve 35. minutě rozesmutnil padesátitisícový kotel fanoušků Kolína, když z levé strany našel přesným pasem ve vápně útočníka HSV Ransforda Königsdörffera, který nadvakrát skóroval a svým druhým gólem v zápase zvýšil na 2:0.

Domácí Kolín, který ještě v minulé sezoně hrál Bundesligu, spustil ve druhé půli kolotoč před bránou HSV, jehož výsledkem však bylo jen snížení na 1:2, a tak se mohl Karabec, který byl v 65. minutě vystřídán, radovat z vítězné premiéry.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

"Vyhráli jsme, to je jediné, co se počítá," uvedl po zápase Königsdörffer k faktu, že měl Köln ve druhém poločasů spoustu šancí, které však neproměnil.

Hamburk po pádu z Bundesligy v roce 2018 postoupil z třetího místa dvakrát do baráže a čtyřikrát skončil čtvrtý. Na návrat mezi elitu však stále čeká a zlomit toto prokletí se hodlá letos.

"Druhá bundesliga je ale velmi náročná soutěž. Kolín byl dnes možná lepším týmem, ale nevyhrál stejně jako my v řadě duelů v minulé sezoně. Na to si musí ve druhé lize zvyknout," řekl trenér HSV Steffen Baumgart, který ještě v předloňské sezoně vedl Kolín v Konferenční lize v zápasech například proti Slovácku.