Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kalasova role v Schalke roste. Český stoper bude v nové sezoně zástupcem kapitána

Tomáš Kalas bude zástupcem kapitána v Schalke.
Tomáš Kalas bude zástupcem kapitána v Schalke.Profimedia
Tomáš Kalas (31) za sebou má první sezonu v dresu Schalke, v té druhé pak bude mít více povinností. Druholigový německý klub má nového kapitána a pásku na rukáv bude navlékat útočník Kenan Karaman (30), český obránce byl vybrán jako jeden ze dvou zástupců.

Kalas loni zvládl celkem 26 soutěžních startů a na své konto si připsal i jednu branku. Stejnou pravomoc jako on dostal záložník Paul Seguin a slovo v kabině budou mít i Michael Langer, Ron Schallenberg a Amin Younes, ti dotvoří tzv. týmovou radu.

"Kenan loni táhl tým, podával vynikající výkony a pravidelně na sebe bral odpovědnost. Tvrdě pracuje a další hráči to moc dobře vědí. Jeho zástupci budou Paul a Tomáš jakožto další dva hráči, kteří podávali špičkové výkony," zdůvodnil volbu trenér Karel Geraerts.

"Týmová rada je důležitou složkou především pro mě. Jde o komunikaci, jednotnost a vedení kabiny. Důležité samozřejmě bude, aby odpovědnost přebírali všichni, ne pouze kapitáni a členové rady. Každý musí přidat ruku k dílu, pokud máme dosáhnout úspěchu. Těším se na vzájemnou spolupráci," dodal kouč.

Schalke v sezoně 2022/2023 opustilo německou nejvyšší soutěž a loni se mu nepovedl začátek, především díky tomu skončilo až na desátém místě tabulky. Nový ročník zahájí začátkem srpna, na domácím trávníku přivítá Braunschweig.

Program 2. Bundesligy