Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern se pomalu připravuje na Neuerův konec, sleduje mladíka z Kolína nad Rýnem

Mohl by Urbig v budoucnu posílit Bayern?
Mohl by Urbig v budoucnu posílit Bayern?Ralf Treese / Zuma Press / Profimedia
Podle uznávaného fotbalového novináře Floriana Plettenberga je gólman Jonas Urbig (21) v hledáčku Bayernu Mnichov. Německý gigant se bude muset v blízké budoucnosti smířit s tím, že dlouholetá opora Manuel Neuer (38) zamíří do sportovního důchodu. Urbig má se svým současným zaměstnavatelem, druholigovým Kolínem nad Rýnem, platnou smlouvu až do léta 2026.

Velmi talentovaný gólman zatím údajně prodloužení smlouvy vyloučil, Kolín nad Rýnem bude tedy podle Plettenberga nucen ho po skončení aktuální sezony prodat, aby o něj nepřišel. Redaktor Sky si myslí, že přestupová částka by se mohla pohybovat mezi 5 a 7 miliony eur.

Urbig je na Kolín zvyklý, v týmu se pohybuje už od roku 2012. Po dvou úspěšných hostováních (Jahn Regensburg, Greuther Fürth) se z jednadvacetiletého rodáka z Euskirchenu stála kolínská gólmanská jednička. V této sezoně naskočil v lize do osmi utkání, inkasoval 13 gólů a udržel dvě čistá konta.

Kolínský trenér Gerhard Struber upřednostňuje útočný a riskantní fotbal, díky tomu se Urbig často objeví dokonce až v pozici libera. Žádný jiný druholigový brankář v této sezoně nezachytil více přihrávek soupeře do pokutového území než právě on.

Jeho moderní styl hry z něj dělá ideálního nástupce Manuela Neuera. Tomu končí smlouva příští léto, její prodloužení je možné, ale v žádném případě se ještě nedá považovat za hotovou věc. Velezkušený gólman trpěl v posledních letech častými zraněními, což vedlo vedení Bayernu k zamyšlení.

Hráčovy statistiky.
Hráčovy statistiky.Livesport

Kromě Urbiga se jako o možných Neuerových nástupcích uvažuje také o Alexandru Nübelovi (momentálně na hostování ve VfB Stuttgart) a Izraelci Danielu Peretzovi.

Tabulka 2. Bundesligy