Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Výpověď emailem a za pět minut dvanáct. Trabzonspor bude žalovat Belgičana Meuniera

Meunier odehrál v Turecku 19 soutěžních zápasů.
Meunier odehrál v Turecku 19 soutěžních zápasů.Profimedia
Thomas Meunier (32) vinou svalového zranění přišel o mistrovství Evropy, přesto si našel způsob, jak na sebe během léta upozornit. Belgický obránce rozvázal kontrakt s Trabzonsporem a učinil tak hodně nezvyklým způsobem.

Zkušený obránce do tureckého klubu přišel v únoru z Dortmundu. Tehdy podepisoval kontrakt platný do června 2025 a jeho součástí byla klauzule, podle níž se fotbalista mohl ze smlouvy vyvázat. Mezním termínem byla noc ze šestnáctého na sedmnáctého července a k překvapení všech v Trabzonsporu Meunier této možnosti využil.

"S Thomasem Meunierem jsme se dohodli na smlouvě a garantovali mu, že pochopíme, pokud bude z rodinných důvodů chtít odejít do jiného klubu, přesněji to zde vysvětlovat nemohu," prohlásil prezident Ertuğrul Doğan.

"Ať už se jedná o kohokoli, měl by být neustále v kontaktu s vedením Trabzonsporu. Ale včera večer, pět minut před vypršením termínu, jsme od něho dostali email, který nás zklamal. Ve 23:55 nás informoval o tom, že jednostranně ukončuje kontrakt. Už jsem kontaktoval právníky a budeme bojovat za svoje práva. Budeme žalovat jak hráče, tak i klub, do něhož nyní zamíří," ujistil šéf Trabzonsporu.

Meunier v Trabzonsporu nastupoval pravidelně a na jaře si na své konto stihl připsat 19 soutěžních startů. Klubu jedním gólem a sedmi asistencemi pomohl ke konečnému třetímu místu tabulky turecké nejvyšší soutěže. Tamní média už minulý týden přinesla informace o tom, že se o jeho služby zajímají Rennes, Lille a AS Monaco.

Další přestupy a spekulace