Tatran obhájil vítězství ve florbalové Penalty Shot Battle, náhradník dal čtyři nájezdy ze čtyř

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tatran obhájil vítězství ve florbalové Penalty Shot Battle, náhradník dal čtyři nájezdy ze čtyř

Tomáš Jurco a Martin Čermák získali pro Tatran opět trofej z florbalové Penalty Shot Battle.
Tomáš Jurco a Martin Čermák získali pro Tatran opět trofej z florbalové Penalty Shot Battle.Livesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy souběžně proběhla v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže také dovednostní soutěž Penalty Shot Battle. Korunu králů samostatných nájezdů obhájila formace Tatranu Střešovice, která finálový souboj s Black Angels vyhrála 4:2.

Tatran stejně jako loni dotáhl do finále gólman Tomáš Jurco, přesto ale v průběhu sérií museli Střešovičtí sáhnout do sestavy. "Osmifinále a čtvrtfinále za nás nájezdy jezdil Matěj Čelakovský, jenže kvůli nemoci nemohl být na semifinále a finále," vyprávěl Martin Čermák, který dostal důvěru nájezdového specialistu zastoupit. 

Florbalová PSB 2024: Tatran – Black Angels 4:2
Livesport / Nedori

Právě on s Jurcem loni dotáhli Tatran k vítězství a letos úspěšnou cestu zopakovali. Byly to nakonec jeho triky, které finálový souboj rozhodly. Univerzál s pravým držením hole čtyřikrát za sebou vymíchal gólmana Daniela Pfeifera a napodobil kousky kapitána Black Angels Matouše Buriana. Ten dokázal proměnit čtyři ze čtyřech nájezdů ve čtvrtfinále i v semifinále. Nakonec dal 11 nájezdů v řadě, jenže dvě poslední bekhendová zakončení mu ve finále Tomáš Jurco chytil.

"Jsme rádi, že jsme zvládli obhájit titul v Penalty Shot Battle, pohár je doma!" smál se brankář Tatranu, který má po letošním ročníku v této dovednostní soutěži impozantní bilanci 26 chycených nájezdů z celkových 32.

Tomáš Jurco likviduje nájezd Matouše Buriana
Tomáš Jurco likviduje nájezd Matouše BurianaLivesport / Nedori

Zatímco Tatran florbalovou PSB už dvakrát vyhrál (v letech 2023 a 2024), Black Angels naopak prohráli už své druhé finále (2022 a 2024). Prvními vítězi v roce 2022 byli Jakub Bína a Lukáš Bauer z Mladé Boleslavi.

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle už třetím rokem doplňoval děni florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vysílal do boje dva zástupce a ti se utkávali v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech.