Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Finové odstartovali MS dvacítek vítězstvím 6:1 nad Lotyšskem, vyhráli také Američané

Hokejisté Finska neměli na úvodním utkání turnaje problémy s produktivitou.
Hokejisté Finska neměli na úvodním utkání turnaje problémy s produktivitou.Profimedia
Hokejisté Finska, kteří budou ve čtvrtek druhým soupeřem české reprezentace na mistrovství světa hráčů do 20 let v Edmontonu, vstoupili do turnaje výhrou nad Lotyšskem 6:1. Ve skupině B zvítězili obhájci zlata ze Spojených států amerických nad Německem 5:1.

Vítězství Finska řídili útočníci Joakim Kemell a Aatu Räty, kteří si připsali po čtyřech bodech. Kemell vstřelil dva góly a na dva přihrál. Räty skóroval jednou a přidal tři asistence.

Kemell zajistil brankami z 9. a 12. minuty favoritovi vedení 2:0, ve druhé části zvýšili v přesilovkách Brad Lambert a Roni Hirvonen. Lotyši, kteří skončili loni v prosinci ve skupině A divize I v Dánsku druzí za Bělorusy a posunuli se mezi elitu místo vyloučených Ruska a Běloruska, snížili po 88 sekundách třetí části díky Klavsu Veinbergsovi. Výsledek v závěru zpečetili Räty a Kasper Puutio.

Statistiky ze zápasu Lotyšsko - Finsko

Američané měli proti Německu po první třetině také dvoubrankový náskok díky gólům Lukea Hughese a Logana Cooleyho, který využil přesilovku při vyloučení Benneta Rossmyho na pět minut a do konce utkání. Ve 22. minutě během 36 sekund zvýšili Landon Slaggert s Redem Savagem a minutu před koncem druhé části se prosadil ještě Riley Duran. Kaidanu Mberekovi sebral čisté konto v 54. minutě v početní výhodě Joshua Samanski.

Statistiky ze zápasu USA - Německo