Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fantastický Crouser získal potřetí olympijské zlato, Staněk skončil desátý

Crouser získal další olympijské zlato.
Crouser získal další olympijské zlato.AFP
Američan Ryan Crouser (31) získal dnes v Paříži třetí olympijské zlato, což se ještě žádnému koulaři nepodařilo. Světový rekordman vyhrál s velkou převahou výkonem 22,90 metru. Tomáš Staněk (33) nezopakoval ve finále výkon z páteční kvalifikace, zapsal jen 20,37 a obsadil desáté místo.

Crouser hned v první sérii jako jediný překonal hranici 22 metrů. Ital Leonardo Fabbri poslal kouli přibližně stejně daleko, ale lehce zavadil o vrch břevna. Rozhodčí mu pokus neuznali, což ho očividně rozhodilo. Vrhač, který měl letos nejvyrovnanější formu a ani jednou neprohrál, skončil až pátý.

Crouser se i v začínajícím dešti ještě zlepšil na 22,90, což je jeho nejlepší letošní výkon. Posledním pokusem pronikl na druhé místo jeho krajan Joe Kovacs a získal potřetí v řadě olympijské stříbro. Výkonem 22,15 se dotáhl na Jamajčana Rajindru Campbella a předstihl ho díky lepšímu druhému pokusu. Campbell ale získal pro svou zemi první medaili v této disciplíně.

Staněk si v kvalifikaci zlepšil letošní maximum na 21,61, což by ve finále stačilo na šesté místo. Český rekordman se ale k pátečnímu výkonu ani nepřiblížil a po třech pokusech soutěž opustil. I tak je to pro něj při třetím olympijském startu nejlepší výsledek.

Celkový program OH v Paříži