Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jágr skóroval proti Plzni, Pardubice dál vládnou, Sparta rozhodla v úplném závěru

Aktualizováno
Jaromír Jágr slaví gól do sítě Plzně.
Jaromír Jágr slaví gól do sítě Plzně.Profimedia
Souboj aktuálně nejlepších týmů byl tahákem 34. kola Tipsport extraligy, v němž druhé Vítkovice na svém ledě přivítaly vedoucí Pardubice. Ty o výhře 3:2 rozhodly až v prodloužení, to rozsekl útočník Tomáš Hyka (29). Úřadoval také Jaromír Jágr (50), kladenský veterán skóroval proti Plzni poprvé v sezoně. Rytíři přesto prohráli 3:4.

Vítkovice – Pardubice 2:3p

Souboj dvou nejlepších týmů extraligy skončil vítězstvím hokejistů Pardubic. Východočeši dokázali otočit stav z 0:2, vítězství a zvrat dokonal v 64. minutě Tomáš Hyka, který si připsal i asistenci u druhé branky. Dynamo tak ve vzájemných zápasech zdolalo Ostravany i potřetí v sezoně a v čele tabulky soupeři odskočilo na dva body.

Karlovy Vary – Mladá Boleslav 4:1

Mladá Boleslav po páté porážce v řadě klesla z 11. na předposlední místo. Energie po sérii čtyř porážek uspěla podruhé za sebou a posunula se z 13. a 10. pozici. Ve vzájemných zápasech s Bruslařským klubem vyhrála i potřetí v sezoně.

Kladno – Plzeň 3:4

Rytíři i díky gólu hrajícího majitele Jaromíra Jágra, jenž se trefil poprvé v sezoně, dorovnali manko 0:3, ale pak rozhodl v čase 55:52 v závěru přesilovky útočník Jan Schleiss. Poslední Středočeši neuspěli po třech zápasech, v nichž neztratili ani bod, Indiáni naproti tomu bodovali počtvrté v řadě, z toho potřetí vyhráli.

Kometa – Litvínov 3:1

Brno zvítězilo nad Litvínovem a přerušilo tak sérii čtyř proher v řadě. Ze tříbodového zisku se radovalo po 14 duelech, naposledy porazilo naplno Plzeň 18. listopadu loňského roku. Dvěma góly se blýskla slovenská posila Kristián Pospíšil. Litvínov navzdory vedoucímu gólu ve 45. minutě prohrál počtvrté v řadě.

Liberec – Olomouc 6:1

Bílí Tygři odčinili porážku z Třince a na vlastním ledě vyhráli počtvrté za sebou. Naopak Hanáci nebodovali již ve třetím utkání v řadě a na hřištích soupeřů navíc vyhráli jediný z posledních sedmi zápasů. Lví podíl na libereckém vítězství měl útočník Jaroslav Vlach, který se blýsknul gólem a třemi asistencemi.

Mountfield – Třinec 2:3p

Třinec předvedl v atraktivním souboji povedenou otočku na ledě Hradce Králové. Po první třetině prohrával 0:2, ale skóre vyrovnal a o výhře 3:2 rozhodl v prodloužení Daniel Voženílek. Výborný výkon předvedl gólman Marek Mazanec, Oceláři zaznamenali šestý úspěch z posledních sedmi zápasů.

Sparta – České Budějovice 5:3

Sparta doma vyhrála pošesté za sebou a uspěla v 11 z posledních 12 zápasů. Pražané byli po celé utkání lepší, duel ale rozhodli až v čase 59:00, kdy se trefil Erik Thorell. Poslední branku vstřelili domácí při power play. Jihočeši, na jejichž střídačce byl poprvé asistent Jiří Novotný, prohráli se Spartou i potřetí v sezoně.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Flashscore