Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Evenepoela nezastavil ani defekt a má olympijský double, Vacek v silničním závodě čtrnáctý

Evenepoel slaví v cíli.
Evenepoel slaví v cíli.AFP
Silniční závod cyklistů na olympijských hrách v Paříži vyhrál Remco Evenepoel (24). Hvězdný Belgičan navázal po týdnu na triumf z časovky a stal se prvním závodníkem, který na vítězný double pod pěti kruhy dosáhl. Na stupních vítězů ho doplnili Francouzi. Stříbro získal Valentin Madouas (28), bronz Christophe Laporte (31).

Jediný český jezdec v pelotonu Mathias Vacek obsadil 14. místo. Dosáhl tak dalšího cenného umístění po jedenácté příčce ze souboje s chronometrem. Za vítězným Evenepoelem zaostal dvaadvacetiletý Vacek po 273 kilometrech o necelé dvě minuty.

Evenepoel zvládl dlouhý a náročný závod v čase 6:19:34. O zlato nepřipravil čtyřiadvacetiletého týmového kolegu českých profesionálů Jana Hirta a Josefa Černého ze stáje Soudal-Quick Step ani defekt pouhé 3,8 kilometru před cílem. Na výměnu kola měl dostatečný náskok, Madouas na něho ztratil 71 sekund, Laporte ještě o pět více.

Výsledky závodu.
Výsledky závodu.Enetpulse

Vacek se umístil hned za triem superhvězd, které se seřadily za první desítkou. Jedenáctý byl Julian Alaphilippe z Francie, dvanáctý Nizozemec Mathieu van der Poel a třináctý Brit Thomas Pidcock. Až za českým cyklistou přijeli do cíle například Australan Michael Matthews, Dán Mads Pedersen či Belgičan Wout van Aert.

Celkový program OH v Paříži