Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dvougólový Růžička po prohře v Lize mistrů: První dvě třetiny nám nešly nohy

Martin Růžička dotírá na švédského obránce Pettera Granberga.
Martin Růžička dotírá na švédského obránce Pettera Granberga.Profimedia
Zlepšeným výkonem ve třetí třetině sahali třinečtí hokejisté v Lize mistrů po vyrovnání, nakonec ale švédskému týmu Skelleftea podlehli 4:5. Oceláři prohrávali 0:2, 1:4 a ve 46. minutě 2:5, závěr utkání pak zdramatizoval dvěma trefami Martin Růžička (36). Zkušeného kanonýra mrzelo, že jeho tým promarnil dvě třetiny utkání.

"Nehráli jsme v první a druhé třetině úplně dobře. Nešly nám nohy a Skelleftea hrála výborně. Musíme s tím určitě něco udělat. Vypadalo to, že Švédové byli všude a my byli o krok pomalejší. Důvod nevím. Určitě se o tom pobavíme," uvedl Růžička po zápase v rozhovoru s novináři.

Vyzdvihl ale finiš Ocelářů. "Nevzdali jsme se a hráli až do konce. Nebyli jsme ani daleko od vyrovnání. Ale možná je dobře, že jsme hráli takto - jen ať se ukáže, co je třeba ještě zlepšit a vyladit před extraligou."

Třinec dotahoval v souboji se stejným sokem i na severu Evropy, kde měl při prohře 2:3 v prodloužení ještě ve 49. minutě dvoubrankové manko.

"Ve Švédsku jsme ale hráli mnohem lépe a troufnu si říci, že jsme tam byli i lepší," srovnával Růžička, který minule přispěl gólem k vyrovnání. "Nevím, jestli oni dnes za stavu 2:5 trochu polevili. Hráli jsme už ale dobře, pomohly nám góly. To tým nakopne. A taky asi už bránili vítězství."

Statistiky zápasu Třinec – Skelleftea

Třinec si porážkou zkomplikoval boj o postup do play off Ligy mistrů. Švédové vystřídali českého mistra ve čtyřčlenné skupině H na druhé postupové příčce za vedoucím Davosem, se kterým Oceláři odehrají dva zápasy. Zbývající je čeká v Belfastu. "Asi budeme muset (proti Davosu) oba zápas vyhrát, abychom měli šanci postoupit. Ale spíše nás zajímá zápas, co jsme teď odehráli, je třeba z toho vyvodit z toho důsledky," uzavřel Růžička.

Tabulka skupiny H