Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Duo H+H přešlo ve Stromovce přes 1. kolo a Sestini Hlaváčková si prodloužila kariéru

Aktualizováno
Andrea Sestini Hlaváčková (vlevo) s Lucií Hradeckou uspěly v pondělním českém derby.
Andrea Sestini Hlaváčková (vlevo) s Lucií Hradeckou uspěly v pondělním českém derby.LIVESPORT PRAGUE OPEN / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)
Konec kariéry se minimálně o jeden zápas odkládá. Andrea Sestini Hlaváčková (35) s Lucií Hradeckou (37) porazily v 1. kole čtyřhry na Livesport Prague Open v českém souboji Anastasii Detiucovou (23) s Miriam Kolodziejovou (25) 5:7, 6:2, 10:3 a mladší z dua H+H, která turnaj pojala jako rozloučení s kariérou, si tak ve Stromovce zahraje nejméně ještě jeden zápas.

České derby program prvního dne pražského turnaje WTA hraného na tvrdém povrchu uzavřelo. Bývalá deblová trojka Sestini Hlaváčková musela s parťačkou Hradeckou duel proti Kolodziejové a Detiucové otáčet.

Zatímco zkušenější Češky ztratily v prvním setu dvakrát servis, ve druhé sadě už byly stoprocentní a v supertiebreaku zvítězily za ovací fanoušků jasně 10:3. V soutěžním zápase se Hlaváčková objevila po boku Hradecké poprvé od roku 2016.

"Začátek byl hrozně slabounký, hlavně z mé strany, což se dalo asi čekat. Byla jsem trochu zoufalá. Za stavu 1:4 mi došlo, že musíme uhrát taky nějaké solidní skóre. Jakmile jsme ale vyhrály pár balonků, začala jsem si to trochu užívat," prohlásila po utkání Sestini Hlaváčková. 

Statistiky ze zápasu Hlaváčkové s Hradeckou proti Detiucové s Kolodziejovou si prohlédněte na livesport.cz 

Plzeňská rodačka přiznala, že ji svírala nervozita. “Bylo strašně těžké se z toho počátečního nezdaru vzchopit. Říkala jsem si: Támhleti přijeli z Plzně, tamti se na mě těší celé čtyři roky…” upozornila na skutečnost, že v publiku měla mnoho kamarádů. “Chtěla jsem, aby měli na co koukat.”

"Ve vítězství jsem moc nedoufala, ale Lucka pak podržela několik gamů skoro sama a dostala nás zpět do zápasu. Ve druhém setu to z nás strašně spadlo. Na kurt přišel příjemný chládek, bylo to najednou celé vyklidněné a dobře to dopadlo," dodala.

“Cítila jsem na sebe větší tlak v tom smyslu, že jsem se snažila Andy podržet. I když se ze začátku nedařilo, chtěla jsem zůstat pozitivní. Říkala jsem si, že nesmím nadávat, že se do toho dostaneme. A jsem moc ráda, že se to povedlo,” reagovala s úsměvem Hradecká.

Před dalším zápasem se hodlá Hlaváčková soustředit hlavně na regeneraci. “Od předposledního gamu na servisu mě hodně bolí rameno, což byla vždy tak trochu moje Achillova pata,” přiznala Hlaváčková. “Ještě teď zlanařím fyzioterapeutku, aby tu se mnou chvíli počkala. Strávím s ní celý zítřek, protože se do toho zápasu chci připravit hlavně fyzicky.”

V úterý půjde do akce ve dvouhře dalších pět českých hráček včetně úřadující šampionky Barbory Krejčíkové. Vítězka loňského Roland Garros, která plní roli turnajové dvojky, vyzve v závěru dne Rusku Annu Blinkovovou. Program otevře od 11:00 Havlíčková proti Palicové, hrát budou také Nosková a Šalková.