Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Druhou etapu na Vueltě ovládl Bennett, do čela závodu se dostal Teunissen

Druhou etapu na Vueltě ovládl Bennett, do čela závodu se dostal Teunissen
Druhou etapu na Vueltě ovládl Bennett, do čela závodu se dostal TeunissenProfimedia
Druhou etapu cyklistické Vuelty vyhrál v hromadném finiši v Utrechtu irský jezdec Sam Bennett (31). Novým lídrem závodu se stal Nizozemec Mike Teunissen (29), který na prvním místě vystřídal krajana a kolegu z týmu Jumbo-Visma Roberta Gesinka (36).

Peloton dnes absolvoval 175 kilometrů mezi Hertogenboschem a Utrechtem bez zajímavějších okamžiků. O vítězi rozhodoval hromadný spurt, ve kterém byl nejrychlejší Bennett.

Irský cyklista porazil Madse Pedersena z Dánska a Belgičana Tima Merliera. Na Vueltě si připsal čtvrtý etapový úspěch, celkem jich ze závodů Grand Tour má na kontě devět.

"Věděl jsem, že se mi to může znovu povést. Byla to jen otázka nohou," řekl Bennett, který si připsal druhé letošní prvenství.

Celkové pořadí Vuelty po 2. etapě

Do červeného trikotu se díky čtvrtému místu oblékl Teunissen. Stejný čas jako nový lídr závodu mají další čtyři jezdci včetně vítěze posledních tří ročníků Vuelty Primože Rogliče ze Slovinska na čtvrté příčce.

"Dnes ráno mi kluci řekli, že pokud Primož (Rogliž) v posledních kilometrech dojede v pohodě a nebudu mít nic na starosti, že můžu sprintovat. Chtěl bych jim za to poděkovat," řekl Teunissen, který po sezoně přestoupí z Jumbo-Visma do týmu Intermarché-Wanty-Gobert.

Červený dres lídra si užije v neděli v poslední nizozemské etapě před přesunem do Španělska. "Jet ve žlutém (na Tour de France) je výjimečná věc, ale mít červený trikot v těchto podmínkách, v mé vlastní zemi, se všemi lidmi, kteří mě u silnice povzbuzují, je opravdu něco mimořádného," uvedl devětadvacetiletý Nizozemec, který si vyzkoušel roli lídra Tour de France v roce 2019.