Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Druhé vítězství v řadě. Mistrovská Plzeň porazila oslabený Hradec, rozhodl Pilař

Druhé vítězství v řadě. Mistrovská Plzeň porazila oslabený Hradec, rozhodl Pilař
Druhé vítězství v řadě. Mistrovská Plzeň porazila oslabený Hradec, rozhodl PilařProfimedia
Proti oslabenému, ale statečně bojujícímu Hradci Králové, který hrál od 29. minuty bez vyloučeného Vojtěcha Smrže, ztratila mistrovská Plzeň vedení 1:0. V závěru si ho ale vzala díky střídajícímu Václavu Pilařovi (33) vzala zpět a připsala si druhé ligové vítězství v řadě. Naladila se tak na veledůležitý středeční zápas proti Karabachu, v němž bude chtít vykročit do skupiny Ligy mistrů.

Viktoria se s obměněnou sestavou a s posilou z Olomouce Václavem Jemelkou v základu zaměřovala hlavně na bezpečí v obranné řadě. Plzeňští se  postupně osmělovali a začali podnikat výpady kupředu, první velkou šanci měl ale Hradec. Kapitán Adam Vlkanova ve 25. minutě dorážel z úhlu míč pod břevno, ale Jindřich Staněk se předvedl a těžkým zákrokem zabránil změně skóre.

Domácí se následně dostali do problémů, jelikož šli do deseti. Smrž dostal červenou za skluz zezadu na Tomáše Chorého a zařídil pro "Votroky" táhlé oslabení. Netrvalo dlouho a favorit tuto výhodu zužitkoval. Právě Chorý si ve 39. minutě naskočil na centr a hlavičkou k pravé tyči otevřel skóre. Východočeši ale vzápětí odpověděli. Filip Kubala na úrovni penaltového puntíku efektně i efektivně patičkou vychýlil střelu svého spoluhráče a míč skončil v síti mimo dosah Staňka.

Statistiky zápasu Hradec Králové - Viktoria Plzeň

Plzeň vstoupila do druhé půle se dvěma změnami v sestavě a s odhodláním "rozseknout" nerozhodný stav. Avšak šance, které alespoň zpočátku měla, Michala Reichla neohrozily. Změnit to mohl v 53. minutě Kolumbijec Jhon Mosquera, jenž ale z nadějné pozice ve vápně mířil nad. Znenadání zahrozil i Hradec. K Matějovi Rynešovi se u penaltového puntíku odrazil míč, který Staňkovi vypadl po standardce z rukou a jen tak tak, že ho mladý záložník neposlal pod břevno.

Tabulka FORTUNA:LIGY

"Votroci" celkově hráli poměrně otevřený fotbal a i přesto, že jich bylo jen 10, dokázali se Plzni kvalitativně vyrovnat. V závěru měla dvě příležitosti v dresu Viktorky ještě další posila Fortune Bassey, ale nezužitkoval ani hlavičku, ani akrobatický kop. Rozhodnout tak musel až hradecký odchovanec Pilař, který v 84. minutě propasíroval míč zblízka do sítě.

Livesport hráč utkání: Petr Kodeš (Hradec Králové)