Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Druhá liga: Karviná vykročila za návratem do nejvyšší soutěže výhrou nad Třincem

Aktualizováno
Druhá liga: Karviná vykročila za návratem do nejvyšší soutěže výhrou nad Třincem
Druhá liga: Karviná vykročila za návratem do nejvyšší soutěže výhrou nad TřincemProfimedia
Po jarním pádu z nejvyšší soutěže fotbalisté Karviné zvládli vstup do druholigové sezony, když v úvodním kole vyhráli vysoko 3:0 ve slezském derby v Třinci. Ve druhém sobotním dopoledním utkání Vyškov ve svém domácím azylu v Drnovicích porazil Chrudim rovněž 3:0. V dalších zápasech remizovala Příbram doma s Táborskem a Jihlava vyhrála ve Vlašimi.

Zatímco největší favorit na postup do ligy Dukla Praha v pátek na úvod sezony prohrála doma s Líšní 0:1, další z aspirantů na nejvyšší soutěž nezaváhal. Favorita z Karviné poslal ve 22. minutě do vedení střelou k tyči Mikuš a v poslední dvacetiminutovce se za hosty prosadili ještě Zedníček a v nastavení do odkryté branky Bartl. Snový začátek angažmá tak zažil nový trenér Tomáš Hejdušek, jenž před sezonou nahradil na lavičce Bohumila Páníka.

Start letošní Fortuna národní ligy vyšel na výbornou i Vyškovu, který porazil Chrudim 3:0. O triumfu domácích rozhodl už během první čtvrthodiny zápasu Bienvenue Kanakimana, na jehož dvě přesné trefy v rychlém sledu nenašli Východočeši odpověď. Po změně stran ještě zvýraznil vítězství moravského celku Adama Fofana.

Prohlédněte si výsledky a statistiky sobotních zápasů druhé fotbalové ligy

Příbram remizovala na domácím hřišti s Táborskem 1:1. V utkání, které nebylo příliš oku lahodící, byli Středočeši mírně aktivnější. Litovat mohou chyby v rozehrávce, která vyústila ve vedení hostů. První bod zajistil příbramským kapitán Marcel Čermák, který srovnal povedenou střelou z dálky.

Jihlava si odvezla tři body z Vlašimi, kde triumfovala 2:0. Loňského účastníka baráže pořádně trápil především Jakub Selnar, který obstaral oba góly hostujícího celku a rozhodl tak o osudu utkání. Pro Vlašim šlo teprve o druhou domácí porážku od loňského září, Vysočina naopak zvítězila venku poprvé od začátku dubna.