Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dravecký načal vyrovnanou bitvu. V závěru se mi zastavilo srdce, řekl o nastřelené tyčce

Třinec měl převahu, ale vyhrál jen těsně.
Třinec měl převahu, ale vyhrál jen těsně.Profimedia
Třineckým hokejistům zajistila útočná podpora třetí a čtvrté řady výhru 3:1 nad Litvínovem v úvodním utkání předkola play off. Vladimír Dravecký (37) otevřel ve 26. minutě z úniku skóre, Daniel Kurovský (25) vrátil obhájcům titulu v čase 46:40 vedení 2:1.

"Týmy si hlídají první dvě pětky, teď je větší šance pro nás, pro třetí a čtvrtou. Když se nám bude takhle střelecky dařit, budeme pro tým jenom prospěšnější," řekl novinářům Kurovský, který dal v základní části čtyři branky ve 45 zápasech. První duel ale rozhodl. "Miloš Roman to dobře potáhl a hodil mi puk zpátky před branku. Mně už to pak stačilo jen dobře trefit," popsal klíčovou akci.

Jediný gól Litvínova vstřelil v závěru druhé třetiny po buly Andrej Kudrna, který v 58. minutě ještě trefil tyč. "Měl jsem v tu chvíli infarkt. Normálně se mi zastavilo srdce. Naštěstí se to odrazilo ven, mohli jsme si oddechnout," ulevil si Kurovský.

Utkání Třinec – Litvínov 3:1

Litoval, že Třinec nezúročil v prostřední části střeleckou převahu 16:4. Navíc nevyužil v této pasáži ani jednu ze tří přesilových her. "Litvínov je dobře bránil. Asi budeme muset něco změnit. Sice ty přesilovky nehraju, ale kluci si k tomu určitě něco řeknou," odtušil.

Kurovský pochválil i brankáře Marka Mazance, který zastavil 29 střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem Třince. "Podal vynikající výkon, pochytal další tři čtyři branky, díky němu jsme vyhráli," řekl Kurovský. Uznal, že šlo o těžký zápas. "Nikdo nechtěl udělat chybu. Jsme moc rádi, že jsme to zvládli a začali play off vítězně," podotkl.