Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Do turnaje jsme vstoupili dobře, ale stále máme na čem pracovat, řekl kouč dvacítky Kalous

Do turnaje jsme vstoupili dobře, ale stále máme na čem pracovat, řekl kouč dvacítky Kalous
Do turnaje jsme vstoupili dobře, ale stále máme na čem pracovat, řekl kouč dvacítky KalousProfimedia
Česká hokejová reprezentace do 20 let zvládla vstup do juniorského mistrovství světa, když ve třech zápasech získala sedm bodů a s přehledem si zajistila postup do čtvrtfinále. Asistent trenéra Jiří Kalous (58) v on-line rozhovoru s novináři uvedl, že vedení týmu je zatím spokojené. Zároveň si však všichni uvědomují, že klíčová část turnaje reprezentanty teprve čeká. Věří, že v sobotu Česko porazí Německo a dobře se připraví na následný čtvrtfinálový duel.

"Vstup do turnaje se nám povedl a jsme s ním spokojení. Po dvou zápasech jsme měli plný počet bodů a třetí utkání jsme hráli proti Švédsku, které také patří k top týmům na turnaji, a povedlo se nám bodovat. Odehráli jsme utkání velmi dobře, ale bohužel jsme ho v prodloužení ztratili," řekl Kalous.

Kalous je rád, že Češi postupem do čtvrtfinále splnili první cíl, s kterým na turnaj odcestovali. "Teď se budeme soustředit na poslední zápas ve skupině s Německem. Chceme pokračovat ve hře, kterou jsme se zatím prezentovali, a vyhrát. Musíme samozřejmě dál pracovat na odstraňování chyb, které se objevují. Chceme na tom zapracovat a posunout se dál v naší hře," řekl jeden ze spolupracovníků Radima Rulíka.

Německo zatím na turnaji prohrálo se Švédskem 0:1 a utrpělo debakl 2:11 s domácí Kanadou. Před soubojem s Českem čeká Němce ještě duel s Rakouskem, které na šampionátu ještě neskórovalo.

"Německo je nepříjemný soupeř, sledovali jsme tady jejich zápasy a proti Švédsku hráli skvěle. Hrají hodně organizovaně, nebojí se fyzického kontaktu. My se ale chceme soustředit na naši hru. Pokud hrajeme dobře systémově a dobře organizovaně do obrany, dostáváme se do šancí. Věřím, že budeme pokračovat v nastaveném trendu a utkání zvládneme," řekl Kalous.

Český tým se po úvodní nečekané výhře nad Kanadou a s ohledem na zisk bodu proti Švédsku udržel ve hře o první místo ve skupině. Pokud Kanada na závěr první části porazí Švédy a Česko získá tři body, skončí první. "Byla by to určitá výhoda, kdybychom postupovali z prvního místa. Hlavně z toho pohledu, že bychom se nemuseli stěhovat do Monctonu a zůstali bychom v Halifaxu. Navíc tady známe zimák, mantinely a prostředí," uvedl Kalous.

Mužstvo vedené kapitánem Stanislavem Svozilem se zatím v Kanadě prezentuje sympatickou hrou, za kterou ho chválí fanoušci i odborníci. "Podporu od fanoušků na dálku vnímáme a jsme za ni rádi. Budeme se snažit pokračovat ve hře tak, aby pozitivní ohlasy pokračovaly i dál v turnaji. Chceme hrát tak, aby byli všichni spokojeni. Když necháme na ledě vše, fanoušek to ocení," dodal Kalous.