Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Denní menu: Dva čeští mistři v Evropě, hokejový boj o čelo extraligy i odveta Real vs. Dortmund

Julian Ryerson a Vinícius Junior v posledním finále Ligy mistrů Real – Dortmund.
Julian Ryerson a Vinícius Junior v posledním finále Ligy mistrů Real – Dortmund.ČTK / imago sportfotodienst / Alex Perez
Každý den nabízí svět sportu nespočet událostí, které stojí za to sledovat. Livesport Zprávy přinášejí výběr toho, co byste neměli minout v úterý 22. října. V české hokejové extralize se bude hrát o první místo, své zápasy v evropských pohárových soutěžích sehrají mistrovské celky basketbalisté Nymburka i házenkáři Karviné. A večerní menu fotbalové Ligy mistrů nabízí devět zápasů včetně šlágru Real Madrid – Borussia Dortmund.

Hokej, Tipsport extraliga

Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav (18:00, O2 TV Sport)

Mladá Boleslav hrála loni ve spodních patrech tabulky, v aktuální sezoně ale nepřestává překvapovat a v úterním duelu v Pardubicích budou hrát svěřenci Richarda Krále o posun na první příčku. Dynamo o víkendu ztratilo dva body v Karlových Varech a na marodce má stále dva ofenzivní tahouny Lukáše Sedláka a Lukáše Radila.

Pro zápas se Středočechy naopak bude k dispozici nová posila Jakub Zbořil, který dal při návratu ze zámoří překvapivě přednost městu perníku před mateřskou Kometou Brno.

Házená, Evropská liga

Karviná – Sesvete (18:00, ČT Sport)

Házenkáři Karviné jsou sice po dvou zápasech Evropské ligy bez bodu, jejich fanoušci ale věří, že duel s chorvatským Sesvete už přinese radost. Slezané smolně padli v úvodním utkání na hřišti maďarské Tatabánye o jediný gól, ve druhém utkání s favorizovaným bundesligovým Flensburgem pak dokázali vyhrát druhý poločas.

Třetí zápas základní skupiny je může udržet v boji o postup. Pokud by uspěli, v odvetách ještě budou moci uhrát potřebné body k umístění na druhém místě.

Basketbal, Liga mistrů

Basket Nymburk – Rasta Vechta (18:30, Nova Sport 1)

Basketbalisty Nymburka čeká první domácí zápas této sezony Ligy mistrů. Sehrají ho v Praze na Královce a jejich soupeřem bude celek ze severoněmecké Vechty, jehož zakladatelé se při zrodu názvu odkazovali na rastafariánskou kulturu.

Středočeši jsou po dvou překvapivých venkovních výhrách nad Promitheasem Patras a Galatasarayem Istanbul na první příčce tabulky a v případě třetího úspěchu se už nyní mohou výrazně přiblížit postupu ze skupiny. Naopak Vechta potřebuje zápas s českým mistrem nutně vyhrát, na kontě nemá zatím ani jediný bod. 

Fotbal, Liga mistrů

Real Madrid – Borussia Dortmund (21:00, Nova Sport 3)

V posledním ročníku nejprestižnější evropské fotbalové soutěže se právě tyto dva týmy setkaly ve finále. Trofej si díky vítězství 2:0 přivlastnil Real Madrid, ač byla Borussia po většinu zápasu lepším týmem. Bílý balet má nyní znovu motivaci uspět, v posledním utkání totiž ztratil tři body v Lille a další ztráta už by byla velmi nepříjemná.

Dortmundu se naopak v Evropě daří. bez ztráty bodu a s impozantním skóre 10:1 pořadí Ligy mistrů vede. Problémem pro hosty ale může být zranění křídelníka Karima Adeyemiho, na straně Realu budou bude chybět zadáci David Alaba a Dani Carvajal.

Úterní program Ligy mistrů nabízí celkem devět zápasů, mezi nejzajímavější patří střet Juventusu se Stuttgartem. Bratislavský Slovan míří na hřiště Girony.

Preview: Girona – Slovan Bratislava
Livesport