Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další výhra, basketbalistky USK Praha uspěly v EL i podruhé, Valencii porazily 83:76

Další výhra, basketbalistky USK Praha uspěly v EL i podruhé, Valencii porazily 83:76
Další výhra, basketbalistky USK Praha uspěly v EL i podruhé, Valencii porazily 83:76Profimedia
Basketbalistky USK Praha vyhrály i druhý zápas sezony Evropské ligy, na hřišti španělské Valencie uspěly 83:76. České mistryně táhla 33 body Valériane Vukosavljevičová (28). Její spoluhráčka Alyssa Thomasová (30) měla s 22 body a 10 doskoky double double, podobný počin se povedl i Maríi Condeové (25), jež nasbírala 12 bodů a 10 doskoků. Domácímu celku nepomohlo ani 18 bodů Marie Gülichové (28).

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové jsou jedním ze tří týmů, které dosud ve skupině A nezakusily porážku. Stoprocentní bilanci mají ještě polské Polkowice a Bourges. Právě na hřišti francouzského soupeře se USK Praha představí příští týden.

Pražanky chtěly ve Valencii navázat na týden staré domácí vítězství nad maďarským Szekszárdem (82:71). Také ve Španělsku se musely obejít bez řady podkošových hráček včetně americké opory Brionny Jonesové. Utkání odehrály znovu v sedmičlenné rotaci.

Španělský celek, který v úvodu soutěže porazil doma Boloňu (73:71), začal duel dobře a dostal se do vedení 7:0. Pražanky se však brzy šňůrou osmi bodů vrátily do hry a v závěru první čtvrtiny měly devítibodový náskok. Ten snížila ke konci tříbodovým košem Gülichová.

Utkání Valencia - USK Praha 76:83

Také ve druhé části držel výběr trenérky Hejkové vedení. Dařilo se hlavně Vukosavljevičové, jež v první půli nasbírala 22 bodů. V dresu domácího týmu vyčnívala čtrnáctibodová Gülichová. Přestože Valencie za podpory domácích fanoušků srovnala na 44:44, Pražanky ještě získaly díky dalším čtyřem bodům Vukosavljevičové do kabin mírný náskok.

Hostující hráčky nepustily ani ve třetí čtvrtině domácí tým do vedení, zároveň se jim ale nedařilo výrazně odskočit. Přestože vedly o sedm bodů (62:55), Valencie se opět dotáhla na rozdíl dvou. Až díky trefám Condeové a Vukosavljevičové získaly Pražanky před závěrečnou části náskok šesti bodů. Španělka Condeová už tou dobou měla double double za 10 bodů a 10 doskoků.

Poslední čtvrtinu začaly lépe české mistryně a po jednatřicátém bodu Vukosavljevičové získaly poprvé dvojciferný náskok (73:63). "Tam se zápas lámal. Zabraly jsme hlavně v obraně a padly nám nějaké koše. Tím jsme si vytvořily důležitý náskok," doplnila Hejková.

Domácí ještě zabojovaly a snížily na tříbodové manko, v koncovce ale USK podržely opět Vukosavljevičová a Thomasová. Obě hráčky odehrály plných čtyřicet minut.