Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Curto si za rasistické urážky vůči Hwangovi nezahraje 10 zápasů, čekají ho i veřejně prospěšné práce

Hwang Hee-Chan byl terčem rasistického útoku.
Hwang Hee-Chan byl terčem rasistického útoku.Craig Brough / Reuters
Italský fotbalista Marco Curto (25) dostal kvůli rasistickým urážkám soupeře v letním přípravném zápase Coma s Wolverhamptonem trest na deset utkání. Podle verdiktu disciplinární komise FIFA si obránce, jenž sezonu zahájil na hostování v druholigové Ceseně, polovinu trestu odpyká okamžitě, pro druhou má podmínku na dva roky.

"Hráč se navíc musí zapojit do veřejně prospěšných prací a absolvovat školení a vzdělávací program schválený od FIFA," uvedl mluvčí mezinárodní fotbalové federace.

K incidentu došlo při červencovém přípravném utkání ve španělské Marbelle. Curto v něm o korejském útočníkovi soupeře Hwang Hee-Chanovi mluvil jako o "Jackiem Chanovi", čímž vyvolal ostrou reakci jeho spoluhráčů. Strkanice na hřišti skončila vyloučením jednoho z hráčů anglického klubu, který po zápase podal oficiální stížnost k UEFA.

Zástupci Wolverhamptonu rozhodnutí FIFA o výši trestu přivítali. "Suspendace udělená hráči vysílá jasný vzkaz, že rasismus a diskriminační chování nebudou ve fotbale ani ve společnosti tolerovány," uvedl klub Premier League.

Představitelé Coma se zatím k trestu nevyjádřili. V červencovém prohlášení se ale hráče zastali s konstatováním, že soupeře označil jménem hongkongské filmové hvězdy a mistra bojových umění poté, co slyšel, že na něho spoluhráči volají přezdívkou "Channy", a neměl v úmyslu ho urazit.

"Pokud jde o náš klub, náš hráč neřekl nic hanlivého," uvedl klub Como. "Jsme zklamáni, že reakce některých hráčů Wolves incident zveličila."