Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Co mám dělat? Ryneš dal nejdůležitější gól v kariéře a přiblížil Spartu snu. Při oslavě tápal

Sparťan Matěj Ryneš dal nejdůležitější gól v kariéře.
Sparťan Matěj Ryneš dal nejdůležitější gól v kariéře.Profimedia
Za nejdůležitější gól v kariéře označil sparťanský fotbalista Matěj Ryneš (23) svou trefu do sítě Malmö, jíž na konci úvodního zápasu závěrečného 4. předkola Ligy mistrů zpečetil vítězství 2:0. V rozhovoru s novináři krajní záložník přiznal, že po vstřelené brance kvůli velké euforii nevěděl, zda má běžet za fanoušky, nebo spoluhráči.

Malmö – Sparta 0:2

Pražané na hřišti obhájce švédského titulu a lídra tamní ligy vedli od 30. minuty díky vlastní trefě Jense Strygera. Pojistku přidal v 88. minutě Ryneš, který po přihrávce Asgera Sörensena vypálil úspěšně zpoza šestnáctky na zadní tyč.

"Můj nejdůležitější gól v kariéře, jsem za něj strašně rád. Důležité ale je, že máme dobrý výsledek. Uvidíme ještě příští týden v Praze. Doufám, že se nachystáme stejně dobře jako dnes," řekl Ryneš.

Nepřemýšlel, že by akci zakončil jinak. "Měl jsem hodně prostoru a nikdo proti mně nevyběhl. Dal jsem si dotyk, vystřelil a krásný gól. Vždycky si říkám, že bych mohl dostat nějaký prostor a teď se to hezky otevřelo. Vystřelil jsem a hezky to tam zapadlo," popsal bývalý mládežnický reprezentant.

Po brance se rozběhl k lavičce. "Byly to krásné chvíle, ani jsem nevěděl, co mám dělat, jestli mám běžet k fanouškům, nebo ke klukům. Byl jsem za to strašně rád," prohlásil Ryneš.

Hodnocení hráčů v duelu Malmö - Sparta
Hodnocení hráčů v duelu Malmö - SpartaLivesport

Pochvaloval si hru celého týmu. "Věděli jsme, že Malmö hodně drží balon, že to dávají na jednu stranu, kde to vždycky vykombinují. Dobře jsme si s tím poradili a k ničemu je nepustili," mínil někdejší hráč Hradce Králové.

Odveta na Letné se odehraje v úterý. Pražané jsou velmi blízko návratu do hlavní fáze "milionářské" soutěže po 19 letech. "Bude to těžké, samozřejmě, ale věřím, že se na to zase dobře připravíme a že uděláme všechno pro to jako dnes a že postoupíme," dodal Ryneš.

Program 4. předkola Ligy mistrů