Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čiliak vychytal Kometě první nulu v sezoně. Často jsem nevěděl, kde mi hlava stojí, řekl

Marek Čiliak neinkasoval ani z hole Radka Smoleňáka.
Marek Čiliak neinkasoval ani z hole Radka Smoleňáka.Profimedia
Na svá nejlepší léta v dresu brněnské Komety si dnes vzpomněl slovenský hokejový brankář Marek Čiliak (32). Proti hradeckému Mountfieldu podal vynikající výkon a výrazně přispěl k výhře 4:0. K prvnímu čistému kontu v sezoně potřeboval gólman 52 zákroků.

Dvojnásobný extraligový mistr s Kometou si tak podrobné osobní statistiky nevede, ale uznává, že 52 chycených střel by mohlo být jeho maximem za zápas. "Asi ano, nepočítám si to. Cítil jsem, že jich bylo hodně. Byl jsem celý zápas v tempu, to mi vyhovovalo a dobře to dopadlo," řekl Čiliak novinářům.

Slovenský gólman byl v permanenci od první do poslední minuty. "Před zápasem nás trenéři upozorňovali, že to budou střílet ze všech pozic, budou nahazovat puky. Počítali jsme s tím, hodně mi pomohli kluci přede mnou, kteří nepouštěli Hradecké do dorážek," poodhalil Čiliak jedno z tajemstvích dnešního úspěchu.

Utkání Kometa - Hradec Králové

Markantní to bylo zejména v posledních vteřinách druhé třetiny, kdy byla brněnská obrana v jednom ohni. "Strašně moc střel jsme zblokovali, takové věci nás nakopnou a to jsme potřebovali. Možná to nevypadalo, že tam bylo přes padesát střel, ale znovu zdůrazňuji, že hráči přede mnou odvedli super práci," podotkl brněnský brankář.

Čiliak si dnešní zápas užil. "Byl jsem v tempu, to je pro brankáře lepší, než aby čekal, co na něj půjde. To hlava nefunguje, jak má. Měl jsem v zápase spoustu situací, kdy jsem nevěděl, kde mi hlava stojí, ale nic za mě neprošlo," konstatoval.

O místo v brněnském brankovišti vede Čiliak malý vnitřní souboj s Dominikem Furchem, který předvedl podobně výtečný výkon v Liberci, kde Brno vyhrálo po nájezdech.

Tabulka extraligy

"Věřím, že se budeme doplňovat, čeká nás dlouhá sezona a pro tým je jedno, kdo stojí v brance. Hlavně, když se vyhrává. My spolu vycházíme dobře, já fandím jemu a on mně, tak to má být. Na tréninku makáme oba naplno, takže snad porosteme vedle sebe dál," dodal Čiliak.