Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea získala obránce Cucurellu, ten si chce vybojovat místo na mistrovství světa

Cucurella bude nyní oblékat dres Chelsea.
Cucurella bude nyní oblékat dres Chelsea.Profimedia
Španělský reprezentant Marc Cucurella (24) se oficiálně stal hráčem Chelsea, kam přestoupil za 63 milionů liber (asi 1,84 miliardy korun) z Brightonu. Krajní obránce si chce zahrát Ligu mistrů a dostat se do konečné nominace Španělska na mistrovství světa v Kataru.

Chelsea podepsala se španělským obráncem Marcem Cucurellou šestiletý kontrakt, finanční podrobnosti však nebyly zveřejněny, Brighton však uvedl, že za přestup obdrží rekordní částku. Britská média informovala, že se oba kluby dohodly na smlouvě v hodnotě až 63 milionů liber.

"Jsem opravdu šťastný. Je to pro mě velká příležitost připojit se k jednomu z nejlepších klubů na světě a budu tvrdě pracovat, abych tu byl šťastný a pomohl týmu," řekl Cucurella pro webové stránky Chelsea.

Cucurella, který má na kontě jednu reprezentační trefu za Španělsko, přišel do Brightonu v roce 2021 z Getafe. Za Brighton loni nastoupil do 35 ligových zápasů a pomohl mu k devátému místu v lize. 

"Nechtěli jsme Marca ztratit, ale chtěl dostat příležitost zahrát si fotbal v Lize mistrů s cílem urychlit svůj postup do španělského týmu pro mistrovství světa," uvedl Potter na webových stránkách Brightonu.

"Samozřejmě jsme zklamaní, že Marc odchází, ale přejeme mu vše dobré do budoucna. V uplynulých dvanácti měsících byla spolupráce s ním naprostým potěšením," dodal.

Cucurella se stal třetím podpisem Chelsea poté, co přivedla obránce Kalidoua Koulibalyho z Neapole a anglického útočníka Raheema Sterlinga z Manchesteru City.

Aktuální soupiska fotbalistů Chelsea

Chelsea, která v minulé sezóně skončila v lize na třetím místě, zahájí novou sezonu sobotním duelem na půdě Evertonu.